K-kuvantaminen

Tays Keskussairaalan K-kuvantamisessa tutkimme kaikenikäisiä kuvantamistutkimuksiin lähetettyjä potilaita. Potilaita tulee tutkimuksiin sekä Taysin vuodeosastoilta että ennalta sovitusti kotoa.

Teemme tutkimuksia ajanvarauksella arkisin kello 8–15 ja erikoistutkimuksia myös maanantaista torstaihin kello 21 saakka.

Tutkimuskäynti

Kotoaan saapuva potilas saa tutkimuskohtaiset potilasohjeet kutsukirjeen mukana. Osastolta tulevat potilaat saavat tietoa tutkimuksesta osastoltaan.

Jätä arvoesineet kuten kellot ja korut kotiin tutkimuksiin tullessasi. Mikäli arvoesine katoaa tutkimuskäynnin yhteydessä, ei sairaala vastaa kadonneista esineistä.

Tutkimuksiin ilmoittaudutaan K-kuvantamisen ilmoittautumisessa A-rakennuksen 2. kerroksessa. Ilmoittautumisen yhteydessä potilas ohjataan odotustilaan, josta hoitaja käy kutsumassa tutkimukseen.

Kuvat ja lausunnon toimitamme lähettäneelle tai hoidosta vastaavalle lääkärille, joka kertoo tuloksista ja hoitosuunnitelmasta edelleen potilaalle.

Tilat ja henkilökunta

K-kuvantamisessa on 15 tutkimushuonetta, joissa teemme keuhkojen, vatsan ja luuston röntgentutkimuksia sekä ultraääni-, magneetti- ja tietokonekuvauksia ja erilaisia toimenpiteitä.

Päivittäin kuvantamisyksikössä työskentelee fyysikoita, radiologeja, röntgenhoitajia ja osastonsihteereitä.

Vastuuhenkilöt

Vastuualuejohtaja Irina Rinta-Kiikka
Osastonhoitaja Riitta Oksanen
Osastonhoitaja Minna Larvos-Järvinen