Kliininen fysiologia

Teemme kliinisen fysiologian tutkimuksia Taysin vuodeosastoilta ja poliklinikoilta sekä muista sairaaloista, terveyskeskuksista ja terveydenhuollon laitoksista lähetetyille potilaille.

Kliinisen fysiologian tutkimuksia tarvitaan muun muassa astman, sepelvaltimotaudin ja monien harvinaisempien sairauksien diagnostiikassa, seurannassa ja hoidon tehon arvioinnissa. Lisäksi potilaiden leikkaus- ja toimenpideriskien ja työkykyisyyden määrittämisessä hyödynnetään tutkimuksiamme.

Ohjeet ja ilmoittautuminen

Kotoaan saapuva potilas saa tutkimuskohtaiset ohjeet kutsukirjeen mukana. Jos varattu tutkimusaika ei sovi tai sairastut, ota yhteyttä kutsun lähettäneeseen yksikköön viimeistään tutkimusta edeltävänä päivänä.

Hoito-osastolta tulevat potilaat saavat tietoa tutkimuksesta osastoltaan.

Tutkimukseen saapunut potilas ilmoittautuu kliinisen fysiologian ilmoittautumispisteellä. Tämän jälkeen hänet ohjataan odotustilaan, josta hoitaja käy kutsumassa tutkimukseen.

Tutkimuksen kulku

Lapsipotilailla saa yleensä olla vanhempi tai saattaja mukana tutkimuksessa. Aikuispotilaan läheinen tai saattaja voi olla mukana joissain tutkimuksissa.

Yksikössä tehtävä tutkimus voi kestää 30 minuutista viiteen tuntiin, pitkäaikaisrekisteröinnit 24 tunnista jopa seitsemään vuorokauteen. Lasten rasitusastmakokeet teemme ulkoilmassa, ja pitkäaikaisrekisteröinneissä potilas elää rekisteröintilaitteen kanssa tavanomaista elämää kotioloissa.

Tulokset potilaalle ilmoittaa hänet tutkimuksiin lähettänyt lääkäri tai yksikkö.

Tilat ja henkilökunta

Kliinisellä fysiologialla on 17 tutkimushuonetta.

Yksikössä työskentelee osastonhoitajan lisäksi sairaanhoitajia, laboratoriohoitajia ja bioanalyytikkoja, erikoislääkäreitä, sairaalafyysikko ja osastonsihteeri. Osa lääkäreistä toimii myös isotooppilääketieteen yksikössä.

Yhteydenotot

Ajanvarauksen siirron tai peruutuksen voit ilmoittaa sihteerille takaisinsoittonumeroon 03 3116 5146. Voit jättää soittopyynnön milloin tahansa, automaatti kertoo takaisinsoittoajan.

Tekstiviestinumero on 045 7395 9018. Kirjoita yhteen viestiin nimesi, syntymäpäiväsi ja asiasi lyhyesti (esimerkiksi Matti Meikäläinen 1.7.1971. Ajanvarauksen vaihto.) Otamme sinuun yhteyttä seuraavana arkipäivänä. Kun olet lähettänyt SMS-viestin, saat paluuviestin, jossa sanotaan ”Kiitos viestistäsi. Otamme sinuun yhteyttä seuraavana arkipäivänä".

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Mika Kähönen
Osastonhoitaja Sari Palo