R-röntgen, Radiuksen röntgen, radiologia Radius

R-kuvantaminen

Tays Keskussairaalan R-kuvantamisessa tutkimme kaikenikäisiä kuvantamistutkimuksiin lähetettyjä potilaita.

Teemme tutkimuksia ajanvarauksella arkisin kello 8–15 ja erikoistutkimuksia myös maanantaista torstaihin kello 19:ään asti.

Tutkimuskäynti

Kotoaan saapuva potilas saa tutkimuskohtaiset potilasohjeet kutsukirjeen mukana. Osastolta tulevat potilaat saavat tietoa tutkimuksesta osastoltaan.

Jätä arvoesineet kuten kellot ja korut kotiin tutkimuksiin tullessasi. Mikäli arvoesine katoaa tutkimuskäynnin yhteydessä, ei sairaala vastaa kadonneista esineistä.

Tutkimuksiin ilmoittaudutaan R-kuvantamisen ilmoittautumisessa R-rakennuksen 1. kerroksessa. Ilmoittautumisen yhteydessä potilas ohjataan odotustilaan, josta hoitaja käy kutsumassa tutkimukseen.

Kuvat ja lausunnon toimitamme lähettäneelle tai hoidosta vastaavalle lääkärille, joka kertoo tuloksista ja hoitosuunnitelmasta edelleen potilaalle.

Tilat ja henkilökunta

R-kuvantamisessa on seitsemän tutkimushuonetta, joissa teemme keuhkojen, vatsan ja luuston röntgentutkimuksia sekä mammografia-, ultraääni-, magneetti- ja tietokonekuvauksia. Päivittäin yksikössämme työskentelee fyysikoita, osastonsihteereitä, radiologeja ja röntgenhoitajia.

Vastuuhenkilöt

Vastuualuejohtaja Irina Rinta-Kiikka
Osastonhoitaja Riitta Oksanen
Osastonhoitaja Minna Larvos-Järvinen