Sastamalan röntgen

Sastamalan kuvantaminen

Tays Sastamalan kuvantamisyksikössä tutkimme kaikenikäisiä, keuhkojen ja luuston alueen röntgentutkimuksiin ja ultraäänitutkimuksiin lähetettyjä potilaita. Magneettirekassa tutkimme ainoastaan aikuispotilaita. Potilaista noin kolmannes tulee sairaalan tai terveyskeskuksen vuodeosastoilta tai Sastamalan kiirevastaanotolta, ja loput saapuvat ennalta sovitusti kotoa.

Teemme ajanvaraus- ja päivystystutkimuksia maanantaista torstaihin kello 8–15.45 ja perjantaisin kello 8–14.45. Yksikkömme on avoinna myös lauantaisin ja sunnuntaisin kello 8–14.45 päivystyspotilaita varten.

Tutkimuskäynti

Tullessaan kuvantamistutkimuksiin potilas ilmoittautuu kuvantamisen toimistoon (2. kerros), mistä hänet ohjataan odottamaan vuoroaan. Röntgenhoitaja kutsuu potilaan tutkimukseen. Tutkimuksen valmistuttua röntgenhoitaja antaa potilaalle luvan poistua.

Kuvat ja lausunnon toimitamme lähettäneelle tai hoidosta vastaavalle lääkärille, joka kertoo tuloksista ja hoitosuunnitelmasta edelleen potilaalle.

Tilat ja henkilökunta

Kuvantamisosastolla on neljä tutkimushuonetta, joissa teemme muun muassa keuhkojen, luuston ja hampaiden röntgentutkimuksia sekä eri elinten ultraäänitutkimuksia. Magneettitutkimukset tehdään alueita palvelevassa magneettitutkimusrekassa sairaalan yhteydessä. Päivittäin yksikössämme työskentelee 8–10 henkilöä.

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Maria Soini
Osastonhoitaja Taina Tiilikainen