S-röntgen

S-kuvantaminen (FM1)

S-kuvantaminen sijaitsee Finn-Medi 1 -rakennuksen neljännessä kerroksessa, Arvo Ylpön katu 6.

Samoissa tiloissa sijaitsee Taysin suu- ja leukasairauksien poliklinikka.

S-kuvantamisessa kuvataan ajanvaraus- ja päivystyspotilaita. Potilaat tulevat kuvantamistutkimuksiin lääkärin lähetteellä Taysin eri yksiköistä, alueen terveyskeskuksista sekä yksityissektorilta.

Tutkimuksia tehdään ajanvarauksella sekä päivystyksenä arkisin kello 7.30–15.30.

Tutkimuskäynti

Potilaat voivat ilmoittautua sairaalassa ilmoittautumisautomaateilla, joista ohjeistus FM1-rakennukseen.  Lähimmät automaatit sijaitsevat FM1-rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa sekä toimitiloissamme neljännessä kerroksessa.

Kuvantamistutkimukseen tulevat asiakkaat odottavat vuoroaan Odotus 2 -aulassa.

Valmistaudu tutkimukseen irroittamalla lävistykset ja korut kaulan- sekä päänalueelta. Suosittelemme jättämään arvoesineet, kuten kellot ja korut, kotiin tutkimuksiin tullessasi. Mikäli arvoesine katoaa tutkimuskäynnin yhteydessä, ei sairaala vastaa kadonneista esineistä.

Kuvat ja lausunnon toimitamme lähettäneelle tai hoidosta vastaavalle lääkärille, joka kertoo tulokset ja hoitosuunnitelman potilaalle.

Tilat ja henkilökunta

S-kuvantamisessa suoritamme kasvojen alueen röntgentutkimuksia, hampaiston ja leukojen panoraamatutkimuksia, kefalometria-tutkimuksia sekä leukanivelten tutkimuksia.

Lisäksi suoritamme eri kartiokeilatietokonetomografia- eli KKTT-tutkimuksia hampaiston, kasvojen, nenän sivuonteloiden, temporaaliluun ja kaularangan alueilta.

Yksikössämme työskentelee radiologian erikoishammaslääkäreitä, röntgenhoitajia sekä sihteeri.

Vastuuhenkilöt

Vastuualuejohtaja Marika Valkama
Ylilääkäri Nina Hannuksela
Osastonhoitaja Ari Talonen