S-röntgen

S-kuvantaminen (Cx)

Tays Keskussairaalan S-kuvantamisessa tutkimme ajanvaraus- ja päivystyspotilaita. Potilaamme tulevat lääkärin tai hammaslääkärin lähettäminä Taysin eri yksiköistä sekä alueen terveyskeskuksista, vaativimpiin tutkimuksiin myös yksityissektorilta.

Teemme tutkimuksia ajanvarauksella arkisin kello 7.30–15.30. Myös päivystyspotilaita kuvaamme samana aikana.

S-kuvantaminen sijaitsee Taysin suu- ja leukasairauksien poliklinikan yhteydessä Coxan rakennuksen 3. kerroksessa.

Tutkimuskäynti

Potilaat ilmoittautuvat 3. kerroksessa, jossa sijaitsevat myös odotustilat.

Jätä arvoesineet kuten kellot ja korut kotiin tutkimuksiin tullessasi. Mikäli arvoesine katoaa tutkimuskäynnin yhteydessä, ei sairaala vastaa kadonneista esineistä.

Kuvat ja lausunnon toimitamme lähettäneelle tai hoidosta vastaavalle lääkärille tai hammaslääkärille, joka kertoo tulokset ja hoitosuunnitelman potilaalle.

Tilat ja henkilökunta

Poliklinikan kuvantamisessa on kaksi tutkimushuonetta, joissa teemme tavanomaisimpia kasvojen alueen röntgentutkimuksia, esimerkiksi hampaiston ja leukojen panoraamatutkimuksia, kefalometrisia eli kallonmittaustutkimuksia ja leukanivelten tutkimuksia. Lisäksi teemme kolmella eri laitteella kartiokeilatietokonetomografia- eli KKTT-tutkimuksia hampaiston, kasvojen, nenän sivuonteloiden, temporaaliluun ja kaularangan alueilta.

Yksikössämme työskentelee päivittäin radiologian erikoishammaslääkäri, kaksi radiologiaan erikoistuvaa hammaslääkäriä, kaksi röntgenhoitajaa ja sihteeri.

Vastuuhenkilöt

Vastuualuejohtaja Irina Rinta-Kiikka
Osastonhoitaja Sonja Panu
Osastonhoitaja Minna Larvos-Järvinen