Valkeakosken röntgen

Valkeakosken kuvantaminen

Tays Valkeakosken kuvantamisyksikössä tutkimme kaikenikäisiä keuhkojen ja luuston alueen röntgentutkimuksiin sekä ultraääni- ja tietokonetomografiatutkimuksiin lähetettyjä potilaita ja yli 15-vuotiaita magneettitutkimuksiin lähetettyjä potilaita.

Potilaista noin puolet tulee tutkimuksiimme sairaalan vuodeosastoilta tai päivystyksestä ja puolet saapuu ennalta sovitusti kotoa. Palvelemme myös Valkeakosken terveyskeskusta sekä päivystysaikana yhteispäivystyksen terveyskeskuspotilaita.

Teemme tutkimuksia ajanvarauksella arkisin kello 8–15.30. Lisäksi teemme päivystystutkimuksia vuorokauden ympäri kaikkina viikonpäivinä.

Tutkimuskäynti

Kotoaan kuvantamistutkimukseen tuleva potilas ilmoittautuu kuvantamisyksikön toimistoon, josta hänet ohjataan odottamaan tutkimukseen pääsyä. Röntgenhoitaja kutsuu potilaan tutkimukseen. Tutkimuksen valmistuttua hoitaja antaa potilaalle luvan lähteä yksiköstä.

Ensiavun ja osastojen potilaat hakee tutkimuksiin potilaskuljettaja. Tutkimuksen päätyttyä potilas kuljetetaan takaisin ensiapuun tai osastolle.

Kuvat ja lausunnon toimitamme lähettäneelle tai hoidosta vastaavalle lääkärille, joka kertoo tuloksista ja hoitosuunnitelmasta edelleen potilaalle.

Tilat ja henkilökunta

Kuvantamisosastolla on viisi tutkimushuonetta, joissa teemme muun muassa keuhkojen ja luuston alueen tutkimuksia, magneetti-, tietokonetomografia- ja ultraäänitutkimuksia.

Päivittäin yksikössämme työskentelee kaksi radiologia, 8–10 röntgenhoitajaa sekä kaksi osastonsihteeriä.

Yhteydenotot

Ajanvarauksen siirron tai peruutuksen voit ilmoittaa sihteerille takaisinsoittonumeroon 03 311 64300. Voit jättää soittopyynnön milloin tahansa, automaatti kertoo takaisinsoittoajan.

Tekstiviestinumero 045 7396 5759, kirjoita yhteen viestiin nimesi, syntymäpäiväsi ja asiasi lyhyesti (esim. Matti Meikäläinen 1.7.1971. Ajanvarauksen vaihto.) Otamme sinuun yhteyttä seuraavana arkipäivänä.

Kun olet lähettänyt SMS-viestin, saat paluuviestin, jossa sanotaan ”Kiitos viestistäsi. Otamme sinuun yhteyttä seuraavana arkipäivänä".

Vastuuhenkilöt

Apulaisylilääkäri  Kirsi Aurinsalo
Osastonhoitaja Minna Larvos-Järvinen
Osastonhoitaja Sonja Panu