Valkeakosken röntgen

Valkeakosken kuvantaminen

Tays Valkeakosken kuvantamisyksikössä tutkimme kaikenikäisiä keuhkojen ja luuston alueen röntgentutkimuksiin, ultraääni- ja tietokonetomografiatutkimuksiin lähetettyjä potilaita. Magneettirekassa tutkimme ainoastaan aikuispotilaita.

Potilaista noin puolet tulee tutkimuksiimme sairaalan vuodeosastoilta tai päivystyksestä ja puolet saapuu ennalta sovitusti kotoa. Palvelemme myös Valkeakosken terveyskeskusta sekä päivystysaikana yhteispäivystyksen terveyskeskuspotilaita.

Teemme tutkimuksia ajanvarauksella arkisin kello 8–16. Lisäksi teemme päivystystutkimuksia vuorokauden ympäri kaikkina viikonpäivinä.

Tutkimuskäynti

Kotoaan kuvantamistutkimukseen tuleva potilas ilmoittautuu kuvantamisyksikön toimistoon, josta hänet ohjataan odottamaan tutkimukseen pääsyä. Röntgenhoitaja kutsuu potilaan tutkimukseen. Tutkimuksen valmistuttua hoitaja antaa potilaalle luvan lähteä yksiköstä.

Ensiavun ja osastojen potilaat hakee tutkimuksiin potilaskuljettaja. Tutkimuksen päätyttyä potilas kuljetetaan takaisin ensiapuun tai osastolle.

Kuvat ja lausunnon toimitamme lähettäneelle tai hoidosta vastaavalle lääkärille, joka kertoo tuloksista ja hoitosuunnitelmasta edelleen potilaalle.

Tilat ja henkilökunta

Kuvantamisosastolla on neljä tutkimushuonetta, joissa teemme muun muassa keuhkojen ja luuston alueen tutkimuksia, tietokonetomografia- ja ultraäänitutkimuksia. Sairaalan pihassa käy 2–3 kertaa viikossa magneettirekka, jossa tehdään magneettitutkimukset.

Päivittäin yksikössämme työskentelee kaksi radiologia, 7–9 röntgenhoitajaa sekä kaksi osastonsihteeriä.

Vastuuhenkilöt

Apulaisylilääkäri  Kirsi Aurinsalo
Osastonhoitaja Johanna Kallio