Valkeakosken röntgen

Tays Valkeakosken sairaalan röntgenissä tutkimme kaikenikäisiä keuhkojen ja luuston alueen röntgentutkimuksiin, ultraääni- ja tietokonetomografiatutkimuksiin lähetettyjä potilaita. Magneettirekassa tutkimme ainostaan aikuispotilaita.

Potilaista noin puolet tulee tutkimuksiimme sairaalan vuodeosastoilta tai päivystyksestä ja puolet saapuu ennalta sovitusti kotoa. Palvelemme myös Valkeakosken terveyskeskusta sekä päivystysaikana yhteispäivystyksen terveyskeskuspotilaita.

Teemme tutkimuksia ajanvarauksella arkisin kello 8–16. Lisäksi teemme päivystystutkimuksia vuorokauden ympäri kaikkina viikonpäivinä.

Tutkimuskäynti

Kotoaan röntgentutkimukseen tuleva potilas ilmoittautuu röntgenin toimistoon, josta hänet ohjataan odottamaan tutkimukseen pääsyä. Röntgenhoitaja kutsuu potilaan tutkimukseen. Tutkimuksen valmistuttua hoitaja antaa potilaalle luvan lähteä röntgenosastolta.

Ensiavun ja osastojen potilaat hakee tutkimuksiin potilaskuljettaja. Tutkimuksen päätyttyä potilas kuljetetaan takaisin ensiapuun tai osastolle.

Kuvat ja lausunnon toimitamme lähettäneelle tai hoidosta vastaavalle lääkärille, joka kertoo tuloksista ja hoitosuunnitelmasta edelleen potilaalle.

Tilat ja henkilökunta

Röntgenosastolla on neljä tutkimushuonetta, joissa teemme muun muassa keuhkojen ja luuston alueen tutkimuksia, tietokonetomografia- ja ultraäänitutkimuksia. Sairaalan pihassa käy 2–3 kertaa viikossa magneettirekka, jossa tehdään magneettitutkimukset.

Päivittäin yksikössämme työskentelee kaksi radiologia, 7–9 röntgenhoitajaa sekä kaksi osastonsihteeriä.

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Ville Peltola
Osastonhoitaja Eija Eskola