Akuuttigeriatrian osasto 1

Potilaamme ovat akuutisti sairaita ikäihmisiä, jotka ovat joutuneet sairaalaan jonkin fyysisen syyn takia ja hyötyvät moniammatillisesta geriatrisesta arvioinnista.

Osastolle tulon syynä ovat useimmiten erilaiset infektiot, kuten keuhkokuume tai virtsatieinfektio, kunnon äkillinen huononeminen, sekavuus tai muistamattomuus, kotona pärjäämättömyys tai kaatuminen. Potilaat tulevat yleensä Acutasta, ja heidän hoitonsa jatkuu kotona tai kuntoutusosastoilla.

Akuutin sairauden hoidon lisäksi akuuttigeriatrian osastolla tehdään laaja-alainen geriatrinen arviointi, jossa kiinnitetään huomiota muihin toimintakykyyn ja terveydentilaan vaikuttaviin tekijöihin, kuten muistitoimintoihin, mielialaan, ravitsemustilaan ja lääkitykseen.

Osastollamme on 26 potilaspaikkaa. Keskimääräinen hoitojakso on noin 8 vuorokautta. Hoidamme vuodessa yli 1000 potilasta.

Osasto on muuttanut Hatanpään sairaalan B-siiven neljänteen kerrokseen, osasto B4:n vanhoihin tiloihin. Huoneet ovat kahden hengen huoneita, joissa on suihku ja WC.

Vierailut

Vierailuajat ovat vapaat, mutta yleensä paras aika vierailulle on iltapäivä. Toivomme vierailijoiden ottavan huomioon potilaiden hoitotoimien sujuvuuden ja riittävän yölevon.

Vastuuhenkilöt

Osastonhoitaja Soila Tuomaala