Fysiatrian yksikkö

Tays Hatanpään fysiatrian yksikkö vastaa fysiatrian erikoislääkärin tutkimus- ja konsultaatiopalveluista, yksilö- ja ryhmäfysioterapiasta sekä toimintaterapiasta.

Poliklinikalla toimii kaksi fysiatria ja yksi alalle erikoistuva lääkäri, joiden vastaanottoa varten tarvitaan lääkärin lähete.

Fysiatrian yksikkö järjestää fysio- ja toimintaterapiapalveluja Hatanpään kantasairaalan ja Hatanpään puistosairaalan Taysiin kuuluville osastoille. Osastofysio- ja toimintaterapia sisältävät muun muassa kuntoutujan liikkumis- ja toimintakyvyn arviointia, ohjaamista ja terapeuttista harjoittelua. Kuntoutusosastoilta tehdään tarvittaessa kotikäyntejä kotiutumisen valmiuksien arvioimiseksi. Terapiaa toteutetaan tiiviissä monialaisessa yhteistyössä muun henkilökunnan ja omaisten kanssa.  

Polikliinista fysioterapiaa järjestetään reumasairauksien poliklinikalle tulehduksellista reumatautia sairastaville potilaille, erikoispoliklinikan ortopedisille potilaille ja rintasyöpäpotilaille leikkauksen jälkeen.

Fysio- ja toimintaterapia perustuu lääkärin lähetteeseen tai pyyntöön.

Yhteystiedot

Puhelinnumero 03 311 58590 on takaisinsoittonumero. Voit jättää viestin koska tahansa. Takaisinsoittoaika kerrotaan sinulle kun jätät pyynnön.

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Timo Ruusila
Osastonhoitaja Helena Seppänen