Geriatrian poliklinikka

Geriatriakeskus

Tutkimme ja hoidamme ikäihmisten geriatrisia ja neurologisia sairauksia ja oireyhtymiä. Tyypillisiä geriatriakeskukseen lähettämisen syitä ovat muistisairauden epäily, toimintakyvyn heikkeneminen, tasapainoon ja monilääkitykseen liittyvät ongelmat sekä erityisen vaativa muistidiagnostiikka. Jalkaterapeuttimme ennaltaehkäisee ja hoitaa jalkaongelmia muun muassa valmistamalla yksilöllisiä varvasortooseja ja haavakevennyksiä.

Geriatriakeskus sijaitsee Hatanpään Puistosairaalan ensimmäisessä kerroksessa. Olemme ajanvarauspoliklinikka, jonne kutsutaan lähetteen perusteella hoidon vaatiman kiireellisyyden mukaan. Lähetteen saa omalta terveysasemalta, yksityiseltä lääkäriasemalta tai muun sairaalan tai laitoksen lääkäriltä.

Vastaanotolla käydään muutaman kerran, minkä jälkeen sairauden hoidosta ja seurannasta vastaa asiakkaan hoitava lääkäri.

Yleensä asiakas käy sekä lääkärin että hoitajan vastaanotolla. Osana asiakkaan kokonaistilanteen selvitystä haastattelemme myös omaisia, ja toivomme läheisen henkilön tulevan mukaan vastaanottokäynnille. Fysioterapeutit tekevät kotikäyntejä.

Saapuminen

Vastaanotolle iImoittaudutaan automaatilla näyttämällä viivakoodi Kela-kortista, ajokortista tai kutsukirjeestä.

Asiakkaillemme on varattu maksuttomia pysäköintiruutuja Puistosairaalan sivuoven vieressä. Kutsukirjeen mukana lähetetty pysäköintilupa on oltava näkyvissä.

Puistosairaalan aulassa on kolikoilla toimiva kahviautomaatti. Hatanpään sairaalan päärakennuksessa sijaitsevaan kahvioon mennään ulkokautta, ja matkaa on sinne satoja metrejä.

Yhteystiedot

Geriatriakeskus 03 311 58410

Puhelinnumero on takaisinsoittonumero. Voit jättää viestin koska tahansa. Takaisinsoittoaika kerrotaan, kun jätät pyynnön ja kuuntelet nauhoituksen. Kuuntele nauhoitus loppuun saakka, jotta soittosi ja mahdollinen viestisi tallentuu.

Osastonsihteeri Sirpa Lindfors 
Jalkaterapeutti Sari Pöysti

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Heli Koivisto
Osastonhoitaja Marjo-Riitta Pirhonen