Sydänosasto B5

Tays Hatanpään sairaalassa sijaitseva sydänosasto B5 on Tays Sydänsairaalan toimintaa. Toimintamme on painottunut kardiologisiin aikuispotilaisiin. Sydänosasto B5 jakautuu vuodeosastoon ja konsultaatio- sekä päiväyksikköön.

Vuodeosastolla hoidetaan sairaalahoitoa vaativia sydänpotilaita. Vuodeosastolle potilaat tulevat pääosin Tays Sydänsairaalasta tai Ensiapu Acutasta.

Ensisijaisesti hoidamme potilaita, joille ei suunnitella toimenpiteitä tai tutkimuksia, joihin mahdollisuus vain Tays Sydänsairaalassa.

Potilaamme tarvitsevat hoitoa esimerkiksi eteisvärinään, sydämen vajaatoiminnan pahenemiseen tai lääkehoidolla hoidettavaan sydäninfarktiin.

Hoito jatkuu muissa sosiaali- tai terveydenhuollon yksiköissä tai kotona tarvittavine apuineen. Hoitoaika on keskimäärin 6 – 7 vuorokautta.

Päiväyksikkö

Hoidamme päiväyksikössä:

  • sähköiset rytminsiirrot (sekä kiireettömät että puoliäkilliset)
  • infuusiot (lääketiputukset)
  • matalan kynnyksen vajaatoimintapoliklinikan potilaat

Konsultaatiot

Vastaamme Hatanpään sairaala-alueen kardiologisista konsultaatioista. Lisäksi konsultaatiohoitajalle kuuluvat mm. jälkipoliklinikka ja takaisinsoittopalvelu.

Toiminnalla turvataan sydänpotilaiden hoidon jatkuvuus perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välillä.

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on 24 potilaspaikkaa ja päiväyksikössä 4 potilaspaikkaa. Potilashuoneet ovat kahden hengen huoneita, joissa on suihku ja wc.

Yksikössä työskentelee kardiologian erikoislääkäreitä, sisätautien osastonylilääkäri, erikoistuvia lääkäreitä, palvelupäällikkö, sairaanhoitajia, lähihoitajia, sihteeri ja sairaalahuoltajia.

Vastuuhenkilöt

Toimintopäällikkö Katariina Pitkänen
Osastonylilääkäri Heli Kauppila 
Palvelupäällikkö Jukka Lehtola