Vuodeosasto 2ab

Äiti-lapsiyksikkö

Hoidamme synnyttäneitä äitejä ja heidän vauvojaan. Yleensä osastolle siirrytään synnytyssalista noin kahden tunnin kuluttua synnytyksestä.

Äiti-lapsiyksikössä äiti ja vauva saavat olla ympärivuorokautisesti yhdessä. Omahoitaja ohjaa perhettä vauvan hoidossa ja imetyksessä tarpeen mukaan ja kannustaa omatoimisuuteen.

Potilaat tulevat osastolle pääsääntöisesti synnytysyksikön kautta. Osa potilasta saattaa tulla myös kotoa uudelleen synnytyksen jälkeen, esimerkiksi tulehduksen vuoksi lääkärin määräämään hoitoon.

Keskimääräinen hoitoaika osastolla alatiesynnytyksessä on kaksi päivää ja keisarileikkauksen jälkeen neljä päivää. Kotiutuessaan potilaat siirtyvät neuvolaseurantaan.

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on perhehuoneita ja kahden hengen huoneita.

Perhehuoneessa myös isä, kumppani tai tukihenkilö voi olla vuorokauden ympäri äidin ja vauvan luona. Ruuhkatilanteissa perhehuoneita voidaan joutua purkamaan kesken sopimuksen, jotta synnyttäneet äidit ja vastasyntyneet saadaan mahtumaan huoneisiin.

Osastolla työskentelee kätilöitä ja lastenhoitajia sekä osastonhoitaja, kaksi apulaisosastonhoitajaa ja osastonsihteeri. Osastolla työskentelee myös sairaalahuoltajia, gynekologeja, lastenlääkäreitä ja muita ammattilaisia.

Vierailut

Lapsen toinen vanhempi, äidin puoliso tai tukihenkilö ja vauvan sisarukset voivat vierailla äidin ja vauvan luona kello 10–20. Vauvan isovanhemmat ovat tervetulleita vierailulle kello 18–19.

Perhehuoneessa puoliso tai tukihenkilö voi olla läsnä 24/7.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Vastuulääkäri Maiju Kekki
Osastonhoitaja Terhi Päivinen