Äitiyspoliklinikka

Seuraamme ja hoidamme äitiyspoliklinikalla riskiraskauksia. Odottava äiti tulee lääkärin tai neuvolan terveydenhoitajan lähetteellä äitiyspoliklinikalle, jos raskaudessa ilmenee häiriöitä eli komplikaatioita tai jos hänen perussairautensa edellyttää erikoissairaanhoitoa. Suunnittelemme myös tulevaa synnytystä ja keskustelemme tarvittaessa synnytyspelosta.

Potilaat lähetetään äitiyspoliklinikalle avoterveydenhuollon äitiysneuvoloista tai yksityisvastaanotoilta tai Taysin erityisvastuualueen sairaanhoitopiireistä raskaudenaikaiseen seurantaan.

Lähettämissyystä riippuen potilas käy poliklinikalla joko kerran tai useammin. Seuranta poliklinikalla saattaa jatkua raskauden loppuun asti. Raskauden päättymisen ja synnytyksen jälkeen seuranta jatkuu tarvittaessa omassa terveyskeskuksessa.

Mikäli potilaan tila edellyttää sairaalaseurantaa, siirtyy hän synnytysvuodeosastolle 4a.

Seksuaaliterveyspoliklinikka

Äitiyspoliklinikalla toimii seksuaaliterveyspoliklinikka, jossa annamme seksuaalineuvontaa raskaana oleville ja synnyttäneille naisille. Neuvontaan voi tulla yksin tai kumppanin kanssa. Seksuaaliterveyspoliklinikalle hakeudutaan lääkärin tai neuvolan lähetteellä raskauden aikana tai vuoden sisällä synnytyksestä.

Seksuaalineuvonnassa käsitellään asiakkaan seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä ja annetaan tietoa ja yksilöllisiä neuvoja siihen liittyvissä asioissa ja ongelmissa. Poliklinikalla työskentelevät seksuaalineuvojan tai -terapeutin koulutuksen saaneet kätilöt.

Äitiyspoliklinikan toiminta ja tilat

Poliklinikalla on kolme erikoislääkärin vastaanottoa ja kaksi erikoistuvan synnytyslääkärin vastaanottoa päivittäin sekä yksi sisätautilääkärin vastaanotto. Äitiyspoliklinikka toimii myös opetuspoliklinikkana lääketieteen opiskelijoille  ja kätilöopiskelijoille.

Puoliso ja tukihenkilö ovat tervetulleita mukaan vastaanotolle. Lapset eivät pääse mukaan lääkärin vastaanottohuoneeseen.

Uuden sairaalan rakennustöiden vuoksi äitiyspoliklinikan vastaanottotiloja on jouduttu järjestämään uudelleen ja odotustiloja supistamaan. Odotusaulan lasten leikkinurkkaus on poistettu.

Puhelut

Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä.

Vastuuhenkilöt

Vastuulääkäri Tommi Vimpeli
Osastonhoitaja Tytti Hyytiä