Äitiyspoliklinikka

Seuraamme ja hoidamme äitiyspoliklinikalla riskiraskauksia. Odottava äiti tulee lääkärin tai neuvolan terveydenhoitajan lähetteellä äitiyspoliklinikalle, jos raskaudessa ilmenee häiriöitä eli komplikaatioita tai jos hänen perussairautensa edellyttää erikoissairaanhoitoa. Suunnittelemme myös tulevaa synnytystä ja keskustelemme tarvittaessa synnytyspelosta.

Huomioithan koronavirustilanteen aiheuttamat muutokset!

Koronavirusepidemian vuoksi raskaus- ja synnytysyksiköidemme toimintatavoissa on joitain muutoksia, ja kaikki sivun tiedot eivät välttämättä päde tällä hetkellä. Muutoksia on tullut erityisesti puolison läsnäoloa koskeviin ohjeisiin.

Katso ajankohtaiset, päivitetyt ohjeet täältä: Ohjeita raskaana oleville ja synnyttäjille koronavirusepidemian aikana

Potilaat lähetetään äitiyspoliklinikalle avoterveydenhuollon äitiysneuvoloista tai yksityisvastaanotoilta tai Taysin erityisvastuualueen sairaanhoitopiireistä raskaudenaikaiseen seurantaan.

Lähettämissyystä riippuen potilas käy poliklinikalla joko kerran tai useammin. Seuranta poliklinikalla saattaa jatkua raskauden loppuun asti. Raskauden päättymisen ja synnytyksen jälkeen seuranta jatkuu tarvittaessa omassa terveyskeskuksessa.

Mikäli potilaan tila edellyttää sairaalaseurantaa, hän siirtyy raskaana olevien osastolle.

Seksuaaliterveyspoliklinikka

Äitiyspoliklinikalla toimii seksuaaliterveyspoliklinikka, jossa annamme seksuaalineuvontaa raskaana oleville ja synnyttäneille naisille. Neuvontaan voi tulla yksin tai kumppanin kanssa. Seksuaaliterveyspoliklinikalle hakeudutaan lääkärin tai neuvolan lähetteellä raskauden aikana tai vuoden sisällä synnytyksestä.

Seksuaalineuvonnassa käsitellään asiakkaan seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä ja annetaan tietoa ja yksilöllisiä neuvoja siihen liittyvissä asioissa ja ongelmissa. Poliklinikalla työskentelevät seksuaalineuvojan tai -terapeutin koulutuksen saaneet kätilöt.

Äitiyspoliklinikan toiminta ja tilat

Poliklinikalla on erikoislääkärin ja erikoistuvan synnytyslääkärin, sisätautilääkärin ja diabeteskätilön vastaanottotoimintaa. Äitiyspoliklinikka toimii myös opetuspoliklinikkana lääketieteen opiskelijoille ja kätilöopiskelijoille.

Puoliso ja tukihenkilö ovat tervetulleita mukaan vastaanotolle. Lapset eivät pääse mukaan lääkärin vastaanottohuoneeseen.

Äitiyspoliklinikka toimii D-rakennuksen 3. kerroksessa. Poliklinikalle ilmoittaudutaan sisääntulohissiaulassa olevaan ilmoittautumisautomaattiin. Äitiyspoliklinikan potilaat voivat odottaa vastaanotolle pääsyä joko odotusaulassa 3B tai poliklinikkakäytävän varrella sijaitsevilla tuoleilla. Molemmissa tiloissa sijaitsee näyttö, jolla asiakkaat kutsutaan vastaanotolle.

Puhelut

Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä.

Vastuuhenkilöt

Vastuulääkäri Anita Virtanen
Osastonhoitaja Sari Antikainen