Äitiysultra

Hatanpään äitiysultra muuttaa Tays Keskussairaalaan 26.1.2021

Taysin äitiysultra siirtyy Hatanpäältä Tays Keskussairaalaan. Kaikki äitiysultran toiminta tapahtuu 26.1.2021 alkaen Tays Keskussairaalan B- ja D-rakennuksissa. Saapumisen jälkeen ilmoittaudu pääaulan ITTE-automaatilla, joka ohjaa oikeaan yksikköön, joko osastolle 2a tai raskaus- ja päivystysyksikköön.

Taysin äitiysultrassa tehdään raskaudenajan maksuttomat sikiöseulonnat, jotka ovat pääsääntöisesti ultraäänihoitajien tekemiä. Myös lääkärit tekevät sekä raskauden aikaisia seulontoja että muita matalan riskin raskauksien seulontoja. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista.

Äitiysultra tekee yhteistyötä äitiyspoliklinikan kanssa, jolloin potilaan hoitopolku on selkeä, ja asiallinen ja antaa mahdollisuuden varmistaa tarkoituksenmukaisia tutkimuksia ja jatkohoitoa sekä vähentää raskauskomplikaatioiden määrää.

Tutkimuksilla seulotaan sikiön rakenteellisia kehityshäiriöitä ja määritellään raskauden kesto ja sikiöiden lukumäärä kohdussa. Pyrkimyksenä on, että raskaus ja synnytys sujuisivat äidin ja syntyvän lapsen kannalta mahdollisimman hyvin.

Pääset varaamaan ajan ensimmäiseen ultraäänitutkimukseen OmaTays-palvelun kautta. Kirjaudu OmaTays.fi -palveluun pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja valitse ”Ajanvaraus”. Syötä ajanvaraussivulla tarvittaessa neuvolasta saamasi PIN-koodi, niin pääset varaamaan itsellesi sopivan ajan. Toivomme, että teet ajanvarauksen OmaTays.fi -palvelun kautta hyvissä ajoin. Huolehdithan itse myös ajan peruutuksesta. Käyttämättömästä ajasta tulee peruutusmaksu. Mikäli sinulle on tehty neuvolasta lähete äitiysultraan, sinun ei tarvitse varata ultraääniaikaa OmaTaysin kautta, vaan äitiysultra varaa ajan puolestasi ja lähettää sen sinulle tiedoksi.

Puoliso tai tukihenkilö saa olla mukana raskauden seulontatutkimuksissa äitiysultrassa. Puolison tai tukihenkilön tulee olla täysin terve. Pyydämme säilyttämään turvavälit henkilökuntaan. Ylimääräistä käytävällä kulkemista pitää välttää.

Lue myös:

Huomaathan, että lapsia ei voi ottaa tutkimukseen mukaan. Kuvaaminen on kielletty.

Yhteystiedot

Puhelinnumero 03 311 58470 on takaisinsoittonumero. Voit jättää viestin koska tahansa. Takaisinsoittoaika kerrotaan sinulle kun jätät pyynnön.

Vastuuhenkilöt

Vastuulääkäri, osastonylilääkäri Veronika Osuala
Vastaava terveydenhoitaja Erna-Salla Välimäki