Äitiysultra

Taysin äitiysultra toimii Tays Keskussairaalan B- ja D-rakennuksissa. Saapumisen jälkeen ilmoittaudu pääaulan ITTE-automaatilla. Automaatti ohjaa oikeaan yksikköön, joko osastolle 2a tai raskaus- ja päivystysyksikköön.

Yksi tukihenkilö sallittu käynneille – huolehdithan turvaväleistä

Äitiysultran seulontakäynneille sekä äitiyspoliklinikan ja raskauspäivystyksen käynneille raskaana oleva voi ottaa yhden henkilön tueksi. Tilannetta arvioidaan uudestaan, jos epidemiatilanne muuttuu.

Odotustiloissa oleskelu on sallittua ainoastaan vastaanotolle osallistujille, jotta turvavälit pystytään säilyttämään. Pyydämme pitämään turvaväliä henkilökuntaan ja välttämään ylimääräistä käytävillä kulkemista.

Tietoa toiminnastamme

Taysin äitiysultrassa tehdään raskaudenajan maksuttomat sikiöseulonnat, jotka ovat pääsääntöisesti ultraäänihoitajien tekemiä. Myös lääkärit tekevät sekä raskauden aikaisia seulontoja että muita matalan riskin raskauksien seulontoja. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista.

Äitiysultra tekee yhteistyötä äitiyspoliklinikan kanssa, jolloin potilaan hoitopolku on selkeä, ja asiallinen ja antaa mahdollisuuden varmistaa tarkoituksenmukaisia tutkimuksia ja jatkohoitoa sekä vähentää raskauskomplikaatioiden määrää.

Tutkimuksilla seulotaan sikiön rakenteellisia kehityshäiriöitä ja määritellään raskauden kesto ja sikiöiden lukumäärä kohdussa. On hyvä huomata, että odottajalle maksuton sikiöseulontakäynti muuttuu maksulliseksi käynniksi, kun siitä tulee sairaanhoidollinen käynti tai jos seulontatuloksen hälyttäessä ohjataan lisätutkimuksiin, esimerkiksi NIPT-verikokeeseen. Pyrkimyksenä on, että raskaus ja synnytys sujuisivat äidin ja syntyvän lapsen kannalta mahdollisimman hyvin.

Huomaathan, että lapsia ei voi ottaa tutkimukseen mukaan. Kuvaaminen on kielletty ilman työntekijän suostumusta.

Ajan varaaminen

Pääset varaamaan ajan ensimmäiseen ultraäänitutkimukseen OmaTays-palvelun kautta. Kirjaudu OmaTays.fi -palveluun pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja valitse ”Ajanvaraus”. Syötä ajanvaraussivulla tarvittaessa neuvolasta saamasi PIN-koodi, niin pääset varaamaan itsellesi sopivan ajan.

Toivomme, että teet ajanvarauksen OmaTays.fi -palvelun kautta hyvissä ajoin. Huolehdithan itse myös ajan peruutuksesta. Käyttämättömästä ajasta tulee peruutusmaksu. Mikäli sinulle on tehty neuvolasta lähete äitiysultraan, sinun ei tarvitse varata ultraääniaikaa OmaTaysin kautta, vaan äitiysultra varaa ajan puolestasi ja lähettää sen sinulle tiedoksi.

Lue myös:

Huomaathan, että lapsia ei voi ottaa tutkimukseen mukaan. Kuvaaminen on kielletty.

Yhteystiedot

Puhelut: Puhelinnumero 03 311 58470 on takaisinsoittonumero. Voit jättää viestin koska tahansa. Takaisinsoittoaika kerrotaan sinulle, kun jätät pyynnön.

Tekstiviestit: Voit laittaa tekstiviestin numeroon 045 7397 6991. Kirjoita yhteen viestiin nimesi, syntymäpäiväsi ja asiasi lyhyesti (esim. Maija Meikäläinen 1.7.1971. Ajanvarauksen peruutus.). Kun asiakas olet lähettänyt SMS-viestin, saat paluuviestin, jossa sanotaan ”Kiitos viestistäsi. Tähän viestiin ei voi vastata”.

Vastuuhenkilöt

Vastuulääkäri, osastonylilääkäri Veronika Osuala
Apulaisosastonhoitaja Erna-Salla Välimäki