Stroke Unit

Aivoverenkiertohäiriöyksikkö

Tutkimme ja hoidamme aikuispotilaita, joilla on akuutteja aivoverenkierron häiriöitä, epilepsiaa, keskushermoston tulehduksia ja muita valvontaa vaativia neurologisia sairauksia. Aivoinfarktiin sairastuneiden liuotushoito toteutetaan täällä.

Tyypillisin tilanne, jolloin aivoverenkiertoyksikköön tullaan hoitoon, on akuutti aivoverenkiertohäiriö. Suurin osa potilaista tulee Ensiapu Acutan päivystyksen kautta ja osa teho-osastolta.

Jatkohoitoon potilaat siirtyvät neurologian osastolle tai jatkokuntoutukseen muihin sairaaloihin tai terveyskeskuksiin. Oireiston korjauduttua täysin potilas voi siirtyä yksiköstä myös suoraan kotiin.

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on yksi kahdeksan hengen valvontatila, josta saa liukuovilla rajattua kaksi kahden hengen tilaa. Lisäksi on kaksi yhden hengen huonetta. Pesu- ja wc-tilat ovat erikseen. Toisesta yhden hengen tilasta pääsee omaan suihku- ja wc-huoneeseen. Osastolla on 10 potilaspaikkaa.

Läheisille on varattu rauhallinen huone, jossa voi tarvittaessa odottaa pääsyä potilaan luokse.

Osastolla työskentelee yleensä yksi lääkäri ja osastonhoitajan lisäksi noin 28 sairaanhoitajaa. Fysioterapeutit, puheterapeutti ja toimintaterapeutit osallistuvat tarvittaessa kuntoutukseen. Lisäksi neuropsykologin ja sosiaalityöntekijän palvelut ovat saatavilla.

Vierailut

Osastolla on vierailuaika kello 13–19. Muu aika on rauhoitettu lääkärinkierrolle, hoitotoimenpiteille ja potilaiden rauhalliselle toipumiselle. Vakavissa sairaustapauksissa joustamme toki tilanteen mukaan. Matkapuhelimien käyttö ei ole osastollamme sallittua hoitolaitteiden toimivuuden takia. Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Erikoislääkäri Jyrki Ollikainen
Osastonhoitaja Tiina Salokanto