Allergiakeskus

Tutkimme ja hoidamme lasten ja aikuisten allergisia sairauksia ja astmaa sekä ihotautien ja keuhkosairauksien alan ammattitauteja ja ammattinuhaa. Tutkimme myös tuntemattomasta syystä aiheutuvia hengitystie- ja iho-oireita.

Painopistealueitamme ovat vaikeiden allergisten reaktioiden selvittely, lasten ja aikuisten ruoka-aineallergiat, allerginen nuha, astma, ylemmistä hengitysteistä aiheutuvat hengenahdistusoireet, allergiset ihosairaudet, kosketusallergiat, atooppinen ekseema ja lääkeallergiat.

Taysin allergiakeskukseen tullaan lääkärin lähetteellä terveyskeskuksista, työterveyshuollosta, yksityisiltä lääkäriasemilta ja toisista erikoissairaanhoidon yksiköistä. Lähettämisen syynä on useimmiten epäily allergisesta sairaudesta, astmasta tai ammattitaudista. Jatkohoito on yleensä terveyskeskuksessa tai työterveyshuollossa. Vuosittain meillä on noin 16 000 potilaskäyntiä.

Tilat ja henkilöstö

Allergiakeskus sijaitsee Tays Keskussairaalassa kahdessa kerroksessa, A- ja B-rakennuksen 0. kerroksessa ja H-rakennuksen 00. kerroksessa. Ilmoittautuminen on B-rakennuksen 0. kerroksessa.

Allergiakeskuksessa työskentelee yksitoista sairaanhoitajaa, neljä osastonsihteeriä ja kahdeksan lääkäriä.

Yhteydenotot

Osastonsihteerit vastaavat suoraan esimerkiksi lähetteiden saapumiseen, aikojen tarkistamiseen sekä käyntiajan perumiseen tai siirtämiseen liittyviin tiedusteluihin. Neuvontanumero on 03 311 65528, ja sen kautta voi jättää soittopyynnön myös hoitajalle.

Voit ottaa yhteyttä myös tekstiviestillä ihovastaanoton numeroon 045 73976461, keuhkovastaanoton numeroon 045 73976462, lasten vastaanoton numeroon 045 73976463 tai siedätyshoidon numeroon 045 73976464 kaikkina vuorokaudenaikoina. Kirjoita viestiin nimesi, syntymäaikasi ja asiasi lyhyesti. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Jussi Karjalainen
Osastonhoitaja Terhi Rantalainen