Hemodialyysi, peritoneaalidialyysi, kotidialyysi

Dialyysiosasto

Vastaamme Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen dialyysipotilaiden hoidosta. Vastaamme myös alueemme satelliittidialyysien toiminnasta ja tarjoamme matkailijoille vierailudialyysihoitoa.

Potilaat käyvät hoidossa pääsääntöisesti 3–4 kertaa viikossa. Teemme hoitoja maanantaista lauantaihin aamu- ja iltavuoroissa. Hoitoon potilaat tulevat kotoa, toisesta hoitolaitoksesta tai vuodeosastoilta.

Tavoitteenamme on, että potilaat osallistuvat vointinsa mukaan oman hoitonsa suunnitteluun ja toteutukseen. Läheiset ovat tervetulleita tutustumaan potilaan hoitoon ja yksikön toimintaan.

Uusi palvelumme on omaHemo, jossa potilaat voivat käydä tekemässä täysin itsenäistä hemodialyysihoitoa oman aikataulunsa mukaisesti.

Hoidamme lähinnä aikuispotilaita, mutta tarvittaessa meillä on valmiudet hoitaa myös lapsipotilaita.

Tilat ja henkilökunta

Dialyysiosasto sijaitsee E-rakennuksessa munuaiskeskuksessa. Meillä on yhteensä 52 hemodialyysihoitopaikkaa, jotka sijoittuvat 1. ja 2. kerrokseen.

Omatoiminen dialyysi ja omaHemo sijaitsevat 1. kerroksessa. Myös kotidialyysipotilaiden hoito ja seuranta tapahtuu 1. kerroksen poliklinikan tiloissa. Avustettu dialyysi sijaitsee 2. kerroksessa.

Dialyysiosastolla työskentelee päivittäin nefrologi sekä pääsääntöisesti yksi erikoistuva lääkäri. Iltaisin potilaiden hoidosta vastaa nefrologipäivystäjä. Lisäksi osastolla työskentelee noin 40 hoitohenkilökuntaan kuuluvaa ja osastonsihteeri.

Tiedustelut

Vastuuhenkilöt

Apulaisylilääkäri Ilpo Ala-Houhala
Osastonhoitaja Johanna Mörö