Kaikki keinot käyttöön

Puhetta tukevien menetelmien ryhmäohjaus Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

Kaikki keinot käyttöön-ryhmäohjaus on puhetta tukevien ja korvaavien keinojen (AAC ) lyhyt perehdytyskurssi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella asuvien lasten vanhemmille ja työssään puhetta tukevia keinoja käyttäville työntekijöille. Tarjolla ideoita ja  kannustusta lasten kanssa kommunikointiin arjessa sekä käytännön harjoittelua mm. kuvien ja piirtämisen käyttöön puheen tukena. Lisäksi opettelemme muutamia tukiviittomia. Ryhmässä ehditään tutustua hieman puhetta tukevien menetelmien teoriataustaan sekä toteuttaa hulvattoman hauskoja harjoituksia innostavassa ilmapiirissä. 

Taysissa järjestettävät ryhmät ovat keskiviikkoina 21.9.2022 tai 30.11.2022 (kesto on yksi iltapäivä), kello 12 - 16. Koronapandemian aikana ryhmän osallistujamäärä on rajoitettu turvallisuusvälien huomioimiseksi. Koulutus on osallistujille maksuton, vanhempien osallistumisesta laskutetaan lapsen kotikunnan terveydenhuoltoa.

Etäyhteydellä järjestettävä tilaisuus toteutetaan keskiviikkona 26.10.2022 klo 12 - 16. Sisältö ym. tiedot kuten edellä. Osallistujien määrä max 16 henkeä. Linkki koulutukseen ja koulutuksen materiaali lähetetään osallistujien sähköpostiin. Koulutusmateriaalin ja linkin jakaminen on sallittu vain tilaisuuteen osallistujille.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostilla: jaana.reuter@pshp.fi

Ilmoita myös päivätoiveesi.

Jos osallistut vanhempana, ilmoita lapsesi kotipaikkakunta ja puhelinnumerosi, jolloin sinulta pyydetään puhelimitse lapsen henkilötunnus kuntalaskutusta varten.

Tapaamisiin! 

Ulla Sergejeff, puheterapeutti ja Jaana Reuter, kuntoutusohjaaja

Palautetta ryhmäohjauksesta

  • "Hienoa oli, että saimme varmistuksen että olemme toimineet oikein. Aina saa jotain uutta, kertaus on opintojen äiti!"
  • "Rento ilmapiiri, vasta-alkajakin ymmärsi mistä puhutaan. Sain paljon hyviä, innostavia vinkkejä ja ohjausta tiedon äärelle."
  • "Selkeä lähestymistapa asioihin, hyvät esimerkit, loistava kurssi!"
  • "Hienoa oli käytännönläheisyys ja koulutuksen sisältö sekä muiden vanhempien kertomat esimerkit."