Fysiatrian yksikkö

Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on ongelmia tuki- ja liikuntaelinten alueella, kipupotilaita sekä neurologian, syöpätautien, keuhkosairauksien ja lastentautien potilaita. Fysiatrit, fysio- ja toimintaterapeutit hoitavat kaikenikäisiä vastasyntyneistä ikäihmisiin.

Potilaat tulevat poliklinikalle alueen terveyskeskuksista tai muista terveydenhuollon palvelupisteistä sekä Taysin muista yksiköistä lääkärin lähetteellä.

Fysio- ja toimintaterapiaan potilaita tulee myös osastohoitojakson jälkeen jatkohoito- ja kontrolliluonteisesti, esimerkiksi ortopedisten leikkausten tai tapaturmien hoidon jälkeen. Lisäksi lapsipotilaita tulee fysio- ja toimintaterapeuttien tekemiin erilaisiin arvioihin esimerkiksi motorisen kehityksen suhteen.

Fysiatrian yksikön tilat ovat polikliinisiä vastaanottohuoneita, viidessä eri toimipisteessä Tays Keskussairaalan alueella. Vuodeosastoilla annamme fysio- ja toimintaterapiapalveluita eri potilasryhmille kautta koko sairaalan.

Polikliinisessä palvelussa korostuu arviointi- ja konsultoiva toiminta. Sarjahoitoja on vähän ja ne sisältävät 2–5 käyntiä. Pidemmät terapia- ja kuntoutusjaksot tapahtuvat lähettävän terveyskeskuksen fysio- tai toimintaterapiassa tai kuntoutuslaitoksissa.

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Timo Ruusila