Gastroenterologian osasto 1

Hoidamme erityisesti potilaita, joilla on paksusuolen ja peräaukon sairauksia kuten paksusuolen syöpää, tulehduksellisia suolistosairauksia, lantionpohjan ja peräaukon sulkijalihaksen toimintahäiriöitä ja peräaukonseudun fisteliongelmia.

Potilaat tulevat osastolle suunnitellusti kutsuttuina sekä päivystyksenä ensiapupoliklinikalta ja gastroenterologian poliklinikalta. Leikkaukseen kotoa tulevat potilaat menevät suoraan leikkausyksikköön ja tulevat sitten leikkauksen jälkeen vuodeosastolle. Keskimääräinen hoitoaika osastolla on noin viisi vuorokautta.

Osastolta potilaat joko kotiutuvat tai siirtyvät jatkohoitoon oman alueen sairaalaan tai terveyskeskuksen vuodeosastolle. Voimme siirtää potilaan myös potilashotelliin, mikäli sairaustilanne ei enää vaadi hoitoa sairaalassa.

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on kahden ja kolmen hengen huoneissa yhteensä 16 potilaspaikkaa. Huoneiden yhteydessä on wc ja suihku. Jokaisessa huoneessa on televisio.

Lisäksi on neljän potilaan valvontahuone, jossa hoidamme gastrokirurgisia, gastroenterologisia, urologisia ja verisuonikirurgisia potilaita. Osastolla on myös kuuden potilaan päivähuone, jossa potilaat käyvät erilaisissa tutkimuksissa arkisin. Potilaiden ja läheisten käytössä on päiväsali.

Osastolla työskentelee 25 hoitajaa ja yksi osastonsihteeri.

Vierailut

Vierailuajat osastolla ovat vapaat. Valvontahuoneessa on lyhyempi vierailuaika kerrallaan. Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Puhelinnumeroita

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Marja Hyöty
Osastonlääkäri Timo Tomminen
Osastonhoitaja Marianne Suurkari