Gastroenterologian osasto 1

Hoidamme erityisesti potilaita, joilla on paksusuolen ja peräaukon sairauksia kuten paksusuolen syöpää, tulehduksellisia suolistosairauksia, lantionpohjan ja peräaukon sulkijalihaksen toimintahäiriöitä ja peräaukonseudun fisteliongelmia.

Potilaat tulevat osastolle suunnitellusti kutsuttuina sekä päivystyksenä Tays Päivystys Acutasta ja gastroenterologian poliklinikalta. Leikkaukseen kotoa tulevat potilaat menevät suoraan leikkausyksikköön ja tulevat sitten leikkauksen jälkeen vuodeosastolle. Keskimääräinen hoitoaika osastolla on noin viisi vuorokautta.

Osastolta potilaat joko kotiutuvat tai siirtyvät jatkohoitoon oman alueen sairaalaan tai terveyskeskuksen vuodeosastolle. Voimme siirtää potilaan myös potilashotelliin, mikäli sairaustilanne ei enää vaadi hoitoa sairaalassa.

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on kahden, kolmen ja neljän hengen huoneissa yhteensä 17 potilaspaikkaa. Useimpien huoneiden yhteydessä on wc ja suihku. Jokaisessa huoneessa on televisio.

Näiden lisäksi osastolla on neljän potilaan valvontahuone, jossa hoidamme gastrokirurgisia, gastroenterologisia, urologisia ja verisuonikirurgisia potilaita. Potilaiden ja läheisten käytössä on päiväsali.

Osastolla työskentelee 36 hoitajaa ja yksi osastonsihteeri.

Vierailut

Vierailuajat osastolla ovat vapaat. Valvontahuoneessa on lyhyempi vierailuaika kerrallaan. Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Marja Hyöty
Osastonlääkäri Timo Tomminen
Osastonhoitaja Tanja Arola