Gastroenterologian poliklinikka

Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on ruuansulatuskanavan, maksan ja haiman sairauksia. Potilaat tulevat lähetteellä terveyskeskuksista, muista sairaaloista ja lääkäriasemilta, tai sisäisinä konsultaatioina Taysin vuodeosastoilta ja poliklinikoilta.

Yleisimpiä syitä potilaan lähettämiseen gastroenterologian poliklinikalle ovat

  • Päivystyksellisesti hoidettavat oireet, kuten ruuansulatuskanavan verenvuoto tai tukos tai sappitieoireet
  • Pidempään jatkuneet oireet, kuten matala hemoglobiini, vatsakivut tai muuttunut suolentoiminta
  • Tulehduksellisten suolistosairauksien, maksasairauksien ja haiman sairauksien tutkiminen ja hoito
  • Haiman ja ruuansulatuskanavan syövän hoito ja seuranta
  • Lapsipotilaiden ruuansulatuskanavan tähystykset

Vastaanotolle voi tulla läheisen kanssa. Etenkin leikkauksen suunnittelukäynnille on hyvä ottaa läheinen tai omainen mukaan.

Tähystyksen ajan läheinen voi olla odotustilassa. Lapsipotilaiden vanhemmat voivat tarvittaessa olla mukana tutkimustilanteessa.

Tilat ja henkilökunta

Gastroenterologian poliklinikalla on vastaanottohuoneita ja toimenpidehuoneita, joissa tehdään tähystystutkimuksia. Odotustila on yhteinen.

Poliklinikalla on myös tarkkailutila, jossa valmistellaan potilaat toimenpiteisiin, seurataan potilaita toimenpiteiden jälkeen ja annetaan lääketiputuksia.

Poliklinikalla toimii gastroenterologian erikoislääkäreitä ja gastroenterologiaan erikoistuvia lääkäreitä, kirurgeja ja erikoistuvia kirurgeja. Lisäksi henkilökuntaan kuuluu osastonhoitaja, sairaanhoitajia, leikkaushoidon suunnittelija, avannehoitaja, peg-hoitaja, gastroenterologian asiantuntijahoitaja ja sihteereitä.

Vastuuhenkilöt

Apulaisylilääkäri Urpo Kinnunen
Osastonhoitaja Eija Kulo