Haavakeskuksen poliklinikka

Tutkimme ja hoidamme kroonisia haavapotilaita. Merkittävimmät potilasryhmät ovat jalkaongelmaiset diabetespotilaat, verenkiertoperäiset alaraajahaavapotilaat sekä painehaavapotilaat. Lisäksi harvinaisten haavojen, kuten vaskuliitti- ja pyoderma gangrenosum -haavoja sairastavien potilaiden tutkimus ja hoito on keskitetty haavakeskukseen.

Haavakeskuksen poliklinikka on arkipäivisin kello 8 – 15 toimiva ajanvaraus- ja konsultaatiopoliklinikka. Tavallisimmin potilas tulee poliklinikalle lähetteen perusteella toisesta sairaalasta, terveyskeskuksesta, yksityislääkärin vastaanotolta tai Taysin sisäisenä konsultaationa.

Poliklinikkakäynti kestää yleensä 1–1,5 tuntia. Suunnittelemme vastaanottokäynnit siten, että potilas saa mahdollisimman monipuolisen tutkimuksen ja hoidon yhdellä käynnillä. Panostamme myös hoidon ohjaukseen niin potilaille, läheisille kuin terveydenhuollon ammattilaisillekin. Tarvittaessa potilaan jatkohoito voidaan toteuttaa haavakeskuksen vuodeosastolla.

Tavoitteenamme on kehittää toimintaa ja yhteistyötä avohoidon ja muiden sairaaloiden kanssa kroonisten haavapotilaiden hoidossa. Haavakeskuksen poliklinikka toimii terveydenhuollon sekä lääketieteen opiskelijoiden koulutuspaikkana ja avustaa lääketieteellisessä opetus- ja tutkimustoiminnassa.

Jalkaterapeutin vastaanotto

Jalkaterapian avulla pyritään ehkäisemään muun muassa diabeetikkojen ja reumaatikkojen jalkaongelmia sekä ylläpitämään ja edistämään jalkaterän toimintaa. Jalkaterapiaan pääsee lääkärin lähetteellä tai pyynnöllä.

Jalkaterapeutin erityisosaamista ovat alaraajojen toiminnan ja jalkaterapiatarpeen arviointi, terveyttä edistävä jalkaterapia, kliininen jalkaterapia, jalkaterän apuvälineterapia sekä muut alaraajoja tukevat terapiat. Jalkaterapeutti on jalkaterän muutosten ja toimintahäiriöiden asiantuntija, ja hän hoitaa niitä arvioitavan tarpeen mukaan. Jalkaterapeutilla on tukenaan moniammatillinen työryhmä.

Ota vastaanotolle mukaasi tukipohjalliset, erityisjalkineet tai muut aiemmin valmistetut jalkaterän apuvälineet.

Tilat ja henkilökunta

Haavakeskuksen poliklinikka sijaitsee Tays Keskussairaalan A-rakennuksen 1. kerroksessa samoissa tiloissa sisätautien poliklinikan kanssa. Potilaiden tutkiminen ja hoito tapahtuu jalkaterapeuttien tai haavahoitajien vastaanottohuoneissa.

Poliklinikalla yhdistyy ihotautien, sisätautien, plastiikkakirurgian, ortopedian, verisuonisairauksien ja infektiosairauksien erikoisalojen moniammatillinen osaaminen. Poliklinikalla työskentelee näiden erikoisalojen lääkäreitä, haavahoitajia, jalkaterapeutteja ja diabeteshoitajia. Haavakeskukseen on nimetty myös sosiaalityöntekijä, fysioterapeutti ja ravitsemusterapeutti.

Yhteydenotot

Voit jättää soittopyynnön ympäri vuorokauden kaikkina päivinä numeroon 03 311 67657. Automaatti kertoo koska soitamme sinulle takaisin. Myös jalkaterapeutin ja osastonsihteerin numeroihin jätetyt viestit ohjautuvat takaisinsoittopalveluun.

Voit ottaa yhteyttä myös tekstiviestillä numeroon 045 73965952 kaikkina vuorokaudenaikoina. Kirjoita viestiin nimesi, syntymäaikasi ja asiasi lyhyesti. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Jorma Lahtela
Ylilääkäri Annikki Vaalasti
Erikoislääkäri Ilkka Kaartinen
Asiantuntijahoitaja Anne-Mari Vuorenpää