Hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikka

Tutkimme ja hoidamme hedelmättömyyttä ja kuukautiskierron ongelmia. Potilaita lähetetään meille myös toistuvien keskenmenojen, endometrioosin ongelmatilanteiden, liiallisen karvankasvun sekä ehkäisyn ja hormonihoidon erityisongelmien vuoksi.

Puolison läsnäolo poliklinikkakäynnillä on mahdollista ja läsnäolo toimenpiteissä pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan riippuen kyseisen vuorokauden potilasmääristä. Seuraamme pandemiatilannetta, ja rajoitukset voivat muuttua nopeastikin.

Kesäsulku

Taysin hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikka (PGH, Finn-Medi 4, DELTA, 1. kerros) on suljettuna 4. - 24.7.2022.

Maanantaista 25.7.2022 alkaen toimintamme PGH:lla jatkuu tavalliseen tapaan.

Hyvää kesää!

Vastaamme hedelmällisyyden säilyttämiseen tähtäävistä hoitotoimenpiteistä ennen hedelmällisyyttä uhkaavia syöpähoitoja ja tarvittaessa jatkoseurantakäynneistä hoitojen jälkeen, kuten myös transsukupuolisten henkilöiden hormonihoidon aloituksesta ja alkuseurannasta.

Koeputkihedelmöityshoitojen osalta palvelemme koko erityisvastuualueelta lähetettyjä lapsettomia pariskuntia sekä itsellisiä naisia.

Lapsi- ja nuorisogynekologian poliklinikka

Hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikan yhteydessä toimivalla lapsi- ja nuorisogynekologian poliklinikalla hoidamme tyttöjen gynekologiaan liittyviä ongelmia. Näitä ovat esimerkiksi liian aikaisin tai myöhään tuleva murrosikä, kuukautishäiriöt, erityisryhmien ehkäisyongelmat sekä ulko- ja sisäsynnytinten rakenneongelmat.

Henkilökunta

Poliklinikalla toimii viisi naistentautien ja synnytysten erikoislääkäriä, joilla kaikilla on myös lisääntymislääketieteen lisäkoulutus, sekä yksi erikoistuva lääkäri. Hoitajista osalla on sairaanhoitajan ja osalla kätilön koulutus, ja he kaikki ovat työskennelleet poliklinikallamme pitkään hankkien alan erityisosaamista.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Katja Ahinko
Osastonhoitaja Riitta Saarela