Hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikka

Tutkimme ja hoidamme hedelmättömyyttä ja kuukautiskierron ongelmia. Potilaita lähetetään meille myös toistuvien keskenmenojen, endometrioosin ongelmatilanteiden, liiallisen karvankasvun sekä ehkäisyn ja hormonihoidon erityisongelmien vuoksi.

Tiedote 27.4.2020

Hormoni- ja lapsettomuusklinikka jatkaa toimintaansa tauon jälkeen

Koska pandemiatilanne maassamme on tällä hetkellä rauhallinen, Taysin hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikan toiminta on käynnistymässä uudelleen Euroopan fertiliteettiyhdistys ESHRE:n suositusten mukaisesti. Tässä vaiheessa aloitamme ovulaation induktiot, inseminaatiot ja pakastealkion siirrot.

Koeputkihedelmöityshoitoja ei päästä vielä tässä vaiheessa jatkamaan. Koeputkihedelmöityshoitoa odottaville potilaille ilmoitetaan, kun kyseisiä hoitoja päästään jatkamaan.

Mikäli haluat jatkaa hoitoasi pandemian aikana, ota yhteyttä

Mikäli haluat jatkaa hoitoasi nyt, soita poliklinikalle numeroon 03 311 66698 klo 8-14. Huomioithan, että puhelinpalvelu on tilanteen vuoksi hyvin kuormittunut, ja vältät turhia soittoja.

On jokaisen potilaan oma valinta, haluavatko he jatkaa hoitoja pandemian aikana. Riskiryhmään kuuluvia suositellaan harkitsemaan tilannetta vakavasti. Käynneille tulee saapua yksin, ellei poliklinikan hoitaja toisin ohjaa. 

Jos taas haluat jatkaa hoitojasi vasta pandemian päätyttyä, sinun ei tarvitse ilmoittaa siitä meille nyt. Ole yhteydessä siinä vaiheessa, kun toivoisit hoitojesi jatkuvan.

Satelliittisairaaloiden (Hämeenlinna, Seinäjoki, Vaasa, Pori) alueelta tulevat potilaat voivat jatkaa edellä mainittuja hoitoja, kun lähettävä sairaala on päässyt käynnistämään poliklinikkansa toiminnan uudelleen.

Pandemiatilanteen edetessä toiminta voidaan joutua ajamaan alas uudelleen nopealla aikataululla. Tällöin ilmoitamme hoidossa oleville potilaille asiasta viestitse. Huomioithan myös, että vastaanotolle ei voi tulla, mikäli sinulla on hengitystieoireita tai kuumetta. Ilmoita tällöin asiasta poliklinikalle.

Vastaamme hedelmällisyyden säilyttämiseen tähtäävistä hoitotoimenpiteistä ennen hedelmällisyyttä uhkaavia syöpähoitoja ja tarvittaessa jatkoseurantakäynneistä hoitojen jälkeen, kuten myös transsukupuolisten henkilöiden hormonihoidon aloituksesta ja alkuseurannasta.

Koeputkihedelmöityshoitojen osalta palvelemme koko erityisvastuualueelta lähetettyjä lapsettomia pariskuntia sekä itsellisiä naisia.

Lapsi- ja nuorisogynekologian poliklinikka

Hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikan yhteydessä toimivalla lapsi- ja nuorisogynekologian poliklinikalla hoidamme tyttöjen gynekologiaan liittyviä ongelmia. Näitä ovat esimerkiksi liian aikaisin tai myöhään tuleva murrosikä, kuukautishäiriöt, erityisryhmien ehkäisyongelmat sekä ulko- ja sisäsynnytinten rakenneongelmat.

Henkilökunta

Poliklinikalla toimii viisi naistentautien ja synnytysten erikoislääkäriä, joilla kaikilla on myös lisääntymislääketieteen lisäkoulutus, sekä yksi erikoistuva lääkäri. Hoitajista osalla on sairaanhoitajan ja osalla kätilön koulutus, ja he kaikki ovat työskennelleet poliklinikallamme pitkään hankkien alan erityisosaamista.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Katja Ahinko
Osastonhoitaja Anna-Leena Flink