Hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikka

Tutkimme ja hoidamme hedelmättömyyttä ja kuukautiskierron ongelmia. Potilaita lähetetään meille myös toistuvien keskenmenojen, endometrioosin ongelmatilanteiden, liiallisen karvankasvun sekä ehkäisyn ja hormonihoidon erityisongelmien vuoksi.

Tiedote 31.7.2020

Hormoni- ja lapsettomuusklinikka jatkaa toimintaansa tauon jälkeen

Taysin hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikalla palautunut normaaliksi tauon jälkeen ja teemme kaikkia lapsettomuushoitoja.

Satelliittisairaaloiden (Hämeenlinna, Seinäjoki, Vaasa, Pori) alueelta tulevat potilaat voivat jatkaa hoitoja, kun lähettävä sairaala on päässyt käynnistämään poliklinikkansa toiminnan uudelleen.

Pandemiatilanteen edetessä toiminta voidaan joutua ajamaan alas uudelleen nopealla aikataululla. Tällöin ilmoitamme hoidossa oleville potilaille asiasta viestitse. Huomioithan myös, että vastaanotolle ei voi tulla, mikäli sinulla on hengitystieoireita tai kuumetta. Ilmoita tällöin asiasta poliklinikalle.

Hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikalla puoliso pääsee vastaanotolle mukaan vain ensikäynnille ja hoidon suunnittelukäynnille, ja näiden lisäksi toimistoon allekirjoittamaan suostumukset ja laboratorioon antamaan siemennestenäytteen. Muuten puoliso ei saisi tulla hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikan tiloihin. Itsellisillä naisilla ja muilla potilailla ei saa olla saattajaa mukana, ellei sitä erityisesti tarvita esim. potilaan iän, kieliongelmien tai kehitysvammaisuuden takia.

Jos olet matkustanut ulkomailla 14 vrk:n sisällä, kerro asiasta heti henkilökunnalle. Jos olet matkustanut maassa, josta palaamisen jälkeen suositellaan omaehtoista karanteenia, pyydämme sinua käyttämään suu-nenäsuojusta (maskia) tiloissamme.

Vastaamme hedelmällisyyden säilyttämiseen tähtäävistä hoitotoimenpiteistä ennen hedelmällisyyttä uhkaavia syöpähoitoja ja tarvittaessa jatkoseurantakäynneistä hoitojen jälkeen, kuten myös transsukupuolisten henkilöiden hormonihoidon aloituksesta ja alkuseurannasta.

Koeputkihedelmöityshoitojen osalta palvelemme koko erityisvastuualueelta lähetettyjä lapsettomia pariskuntia sekä itsellisiä naisia.

Lapsi- ja nuorisogynekologian poliklinikka

Hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikan yhteydessä toimivalla lapsi- ja nuorisogynekologian poliklinikalla hoidamme tyttöjen gynekologiaan liittyviä ongelmia. Näitä ovat esimerkiksi liian aikaisin tai myöhään tuleva murrosikä, kuukautishäiriöt, erityisryhmien ehkäisyongelmat sekä ulko- ja sisäsynnytinten rakenneongelmat.

Henkilökunta

Poliklinikalla toimii viisi naistentautien ja synnytysten erikoislääkäriä, joilla kaikilla on myös lisääntymislääketieteen lisäkoulutus, sekä yksi erikoistuva lääkäri. Hoitajista osalla on sairaanhoitajan ja osalla kätilön koulutus, ja he kaikki ovat työskennelleet poliklinikallamme pitkään hankkien alan erityisosaamista.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Katja Ahinko
Osastonhoitaja Anna-Leena Flink