Hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikka

Tutkimme ja hoidamme hedelmättömyyttä ja kuukautiskierron ongelmia. Potilaita lähetetään meille myös toistuvien keskenmenojen, endometrioosin ongelmatilanteiden sekä ehkäisyn ja hormonihoidon erityisongelmien vuoksi.

Puolison läsnäolo poliklinikkakäynnillä on mahdollista ja läsnäolo toimenpiteissä pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan riippuen kyseisen vuorokauden potilasmääristä. Seuraamme pandemiatilannetta, ja rajoitukset voivat muuttua nopeastikin.

Vastaamme hedelmällisyyden säilyttämiseen tähtäävistä hoitotoimenpiteistä ennen hedelmällisyyttä uhkaavia syöpähoitoja ja tarvittaessa jatkoseurantakäynneistä hoitojen jälkeen, kuten myös transsukupuolisten henkilöiden hormonihoidon aloituksesta ja alkuseurannasta.

Koeputkihedelmöityshoitojen osalta palvelemme koko erityisvastuualueelta lähetettyjä lapsettomia pariskuntia sekä itsellisiä naisia.

Lapsi- ja nuorisogynekologian poliklinikka

Hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikan yhteydessä toimivalla lapsi- ja nuorisogynekologian poliklinikalla hoidamme tyttöjen gynekologiaan liittyviä ongelmia. Näitä ovat esimerkiksi liian aikaisin tai myöhään tuleva murrosikä, kuukautishäiriöt, erityisryhmien ehkäisyongelmat sekä ulko- ja sisäsynnytinten rakenneongelmat.

Henkilökunta

Poliklinikalla toimii seitsemän erikoislääkäriä ja yksi erikoistuva lääkäri. Hoitajista osalla on kätilön koulutus ja osalla sairaanhoitajan koulutus.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Katja Ahinko
Osastonhoitaja Riitta Saarela