Ihotautien poliklinikka

Tutkimme ja hoidamme muun muassa vaikea-asteista psoriaasia, ihon rakkulatauteja ja ihottumia. Diagnosoimme ja seuraamme myös perinnöllisiä ihotauteja ja ihosyöpiä sekä iho-oireisia geneettisiä oireyhtymiä sairastavia potilaita.

Potilaamme tulevat lähetteellä eri puolilta Suomea, pääosin Pirkanmaalta, Etelä-Pohjanmaalta, Kanta-Hämeestä ja Päijät-Hämeestä. Poliklinikkamme on arkisin kello 8 – 15  toimiva ajanvarauspoliklinikka. Valoyksikkö avautuu kello 7. Päivystyslähetteellä tulevia kiireellisiä ihotautipotilaita otamme vastaan arkisin kello 8 – 14.

Poliklinikalla toimivat:

  • lääkäri- ja hoitajavastaanotot
  • valohoitoyksikkö
  • perinnöllisten ihotautien vastaanotot
  • opetusvastaanotot

Sairaanhoitajien vastaanotoilla toteutetaan muun muassa haastavien iho-ongelmien paikallishoitoa sekä lääkehoidon ohjausta ja seurantaa. Hoidonohjausta annetaan niin potilaille, läheisille kuin terveydenhuollon ammattilaisillekin. Kapeakaista-UVB-valohoitoa on saatavilla myös Tays Sastamalan sisätautien poliklinikalla.

Yhteydenotot

Takaisinsoittonumero 03 311 67547, voit jättää soittopyynnön koska tahansa, automaatti kertoo takaisinsoittoajan.

Tekstiviestinumero 045 739 65953, kirjoita yhteen viestiin nimesi, syntymäpäiväsi ja asiasi lyhyesti (esim. Matti Meikäläinen 1.7.1971. Ajanvarauksen vaihto.) Otamme sinuun yhteyttä seuraavana arkipäivänä.

Kutsu poliklinikalle

Sinut kutsutaan kirjeitse tai puhelimitse poliklinikalle. Kutsukirjeessä on vastaanottoaika ja tiedot mahdollisesti etukäteen tehtävistä tutkimuksista. Ota vastaanotolle mukaan aikaisemmin sairauteesi kirjoitetut lääkereseptit sekä muut sairauteen liittyvät asiakirjat.

Itseilmoittautuminen

Ihotautien poliklinikalla on ilmoittautumisautomaatti 0-kerroksessa. Ilmoittaudu näyttämällä kelakortin, ajokortin tai kutsukirjeen viivakoodia automaattiin. Automaatti tulostaa käyntinumeron ja odotustilan numeron.

Seuraa odotustilassa olevaa infotaulua. Infotauluun tulee näkyviin vastaanottohuoneen numero ja käyntinumerosi, jolla sinut kutsutaan vastaanotolle.

Jos olet ilmoittautunut pääaulan automaatilla, ilmoittaudu uudestaan H-rakennuksen 0-kerroksen automaatilla.

Jos sinulla on saman päivän aikana useampia vastaanottokäyntejä sairaalassa, säilytä käyntinumero. Sinut kutsutaan samalla käyntinumerolla, vaikka paikka olisikin toinen.

Käynnin aikana

Poliklinikalla tapaat lääkärin ja tarvittaessa hoitajan. Lääkäriltä ja hoitajilta saat tiedot sairauteesi liittyvissä asioissa. Toivomme, että kysyt epäselvistä asioista ja esität tarvittaessa hoitoosi liittyviä toivomuksia. Keskusteluihin voivat osallistua myös läheisesi, mikäli niin haluat. Käyntiin on hyvä varata aikaa vähintään tunti. Kutsukirjeessä voi olla myös muu arvio käyntiin kuluvasta ajasta.

Potilastiedot on säädetty salassa pidettäviksi. Tietoja voidaan käyttää sairaanhoitopiirin sairaaloissa potilaan hoidossa ja tutkimuksessa ilman potilaan suostumusta. Jos haluat kieltää sinua koskevien tietojen luovuttamisen, kerro se tullessasi vastaanotolle.

Poliklinikkamaksusta lähetetään lasku kotiin.

Tilat ja henkilökunta

Poliklinikka sijaitsee Tays Keskussairaalan H-rakennuksessa. Vastaanotto- ja hoitotiloja on 0- ja 00-kerroksessa. Poliklinikalla työskentelee sairaanhoitajia, lääkäreitä ja osastonsihteereitä.

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Maria Lönnrot
Osastonhoitaja Sanna Moksén