Infektiosairauksien vuodeosasto

Infektio-osasto

Tutkimme ja hoidamme erilaisia infektiosairauksia sairastavia aikuispotilaita. Potilaat tulevat vuodeosastolle päivystyksenä Acutasta, tarkkailu- tai päivystysosastolta, tehostetun valvonnan osastoilta, teho-osastolta, Coxasta ja joskus myös muilta Taysin sairaaloiden osastoilta. Potilas voidaan ottaa vuodeosastolle myös infektiopoliklinikalle tulleen lähetteen perusteella.

Infektio-osastolla hoidetaan pääasiassa vaativia ns. erityistason potilaita, kuten äkillisiä yleisinfektioita tai niiden epäilyjä, eristystä tarvitsevia infektiopotilaita, infektio-oireisia potilaita, joiden diagnostiikka tai hoito on vaativaa, ja joitain leikkauksen jälkeisiä infektioita.

Osastohoidon jälkeen potilaat saavat sekä lääkärin että hoitajan tekemän loppuyhteenvedon ja jatkohoito-ohjeet. Jatkohoito voi toteutua kotona, kotisairaalassa, Tays Hatanpään infektio-osastolla, muulla erikoissairaanhoidon vuodeosastolla tai terveyskeskussairaalassa.

Tilat ja henkilökunta

Infektio-osastolla on yhdeksän ilmaeristettyä huonetta, joissa voidaan tarvittaessa hoitaa infektiosairauksia, joiden hoito vaatii ilmaeristystä. Tällaisia ovat esimerkiksi tietyt rokkotaudit ja tartuttavassa vaiheessa oleva tuberkuloosi.

Yhteensä osastolla on 18 yhden hengen potilashuonetta. Huoneissa on oma pesuhuone ja WC. Jokaisessa huoneessa on televisio. Osastolla voit käyttää omaa matkapuhelintasi.

Ylilääkäri ja osastonlääkäri ovat infektiosairauksien erikoislääkäreitä. Osastolla työskentelee myös infektiosairauksiin erikoistuva lääkäri ja sisätauteihin erikoistuva lääkäri. Sairaanhoitajat ovat perehtyneet infektiosairauksien hoitoon. Potilaalla on vuorokohtainen omahoitaja.

Vierailut

Vierailuaika osastolla on vapaa, mutta toivomme vierailujen keskittyvän iltapäivään ja iltaan.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Jaana Syrjänen
Osastonlääkäri Petrus Säilä
Osastonhoitaja Iso-Kungas Kirsi