Infektiopoliklinikka

Infektiopoliklinikan toiminta poikkeusaikana
Infektiopoliklinikan tulevien viikkojen poliklinikka-aikoja on osin vaihdettu puheluiksi meneillään olevan COVID19 -epidemian vuoksi. Mikäli käynti on vaihdettu puheluksi, siitä on ilmoitettu suoraan potilaalle soittamalla. Muut aiemmin sovitut käyntiajat toteutetaan entiseen tapaan.

Jos sairastut ylähengitystieinfektioon lähellä vastaanottoaikaa, ota yhteys puhelimitse infektiopoliklinikalle ennen vastaanottoa.

Mikäli olet poikkeusolojen vuoksi estynyt saapumasta seuraavalle poliklinikkakäynnillesi ja HIV-lääkkeesi ovat loppumassa, ota yhteys infektiopoliklinikalle. Sairaala-apteekki toimittaa lääkkeet normaaliin tapaan.
In english: Infectious diseases outpatient clinic during COVID19 –epidemic

Koronavirusohjeita kansalaisille
Toimi näin koronaviruksen aiheuttamaa infektiota epäiltäessä »
Koronavirusta koskeviin kysymyksiin vastataan Tampereen kaupungin terveyspalvelujen neuvonnasta 03 10023 sekä Taysin koronaneuvontapuhelin 03 311 65333

Tutkimme ja hoidamme erikoissairaanhoitoa vaativia kroonisia ja akuutteja infektiosairauksia sekä immuunipuutoksia sairastavia yli 15-vuotiaita potilaita. Vaativia infektiosairauksia ovat muun muassa hiv-infektio, vierasesineinfektio, trooppiset taudit sekä antibiooteille vastustuskykyisten bakteerien aiheuttamat infektiot.

Potilaat tulevat lähetteellä Taysin sairaaloista, Pirkanmaan terveyskeskuksista, työterveyshuollosta tai yksityislääkärin vastaanotolta. Poliklinikalla käy tarvittaessa jälkipoliklinikkakäynnillä Tays Keskussairaalan ja Tays Hatanpään infektio-osastoilla hoidettavana olleita potilaita. Annamme myös polikliinisia lääkehoitoja.

Osa potilaista tutkitaan ja hoidetaan kokonaan infektiopoliklinikalla, osa siirtyy jatkohoitoon ja seurantaan lähettävälle lääkärille tehtyjen tutkimusten ja hoitosuunnitelman jälkeen. Hiv-infektiota ja tiettyjä immuunipuutoksia sairastavat potilaat ovat hoidossamme infektiopoliklinikalla pysyvästi.

Potilaan läheiset ovat tervetulleita vastaanotolle tilanteen niin vaatiessa.

Yhteydenotot

Voit jättää soittopyynnön 24/7 numeroon 03 311 65373. Automaatti kertoo koska soitamme sinulle takaisin. Koronavirusta koskeviin kysymyksiin vastataan Tampereen kaupungin terveyspalvelujen neuvonnasta 03 10023 sekä Taysin koronaneuvontapuhelin 03 311 65333

Voit ottaa yhteyttä myös tekstiviestillä numeroon 045 73976467 kaikkina vuorokaudenaikoina. Kirjoita viestiin nimesi, syntymäaikasi ja asiasi lyhyesti. Otamme sinuun yhteyttä seuraavan arkipäivän kuluessa.

Tilat ja henkilökunta

Infektiopoliklinikka toimii Taysin E-rakennuksen 3. kerroksessa. Poliklinikalla työskentelevät infektiolääkäri ja -sairaanhoitaja.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Jaana Syrjänen
Osastonhoitaja Kirsi Iso-Kungas