Infektiopoliklinikka

Tutkimme ja hoidamme erikoissairaanhoitoa vaativia kroonisia ja akuutteja infektiosairauksia sekä immuunipuutoksia sairastavia yli 15-vuotiaita potilaita. Vaativia infektiosairauksia ovat muun muassa hiv-infektio, vierasesineinfektio, trooppiset taudit sekä antibiooteille vastustuskykyisten bakteerien aiheuttamat infektiot.

Potilaat tulevat lähetteellä Taysin sairaaloista, Pirkanmaan terveyskeskuksista, työterveyshuollosta tai yksityislääkärin vastaanotolta. Poliklinikalla käy tarvittaessa jälkipoliklinikkakäynnillä Tays Keskussairaalan ja Tays Hatanpään infektio-osastoilla hoidettavana olleita potilaita. Annamme myös polikliinisia lääkehoitoja.

Osa potilaista tutkitaan ja hoidetaan kokonaan infektiopoliklinikalla, osa siirtyy jatkohoitoon ja seurantaan lähettävälle lääkärille tehtyjen tutkimusten ja hoitosuunnitelman jälkeen. Hiv-infektiota ja tiettyjä immuunipuutoksia sairastavat potilaat ovat hoidossamme infektiopoliklinikalla pysyvästi.

Potilaan läheiset ovat tervetulleita vastaanotolle tilanteen niin vaatiessa.

Yhteydenotot

Voit jättää soittopyynnön 24/7 numeroon 03 311 65373. Automaatti kertoo koska soitamme sinulle takaisin.

Voit ottaa yhteyttä myös tekstiviestillä numeroon 045 73976467 kaikkina vuorokaudenaikoina. Kirjoita viestiin nimesi, syntymäaikasi ja asiasi lyhyesti. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Tilat ja henkilökunta

Infektiopoliklinikka toimii Taysin E-rakennuksen 3. kerroksessa. Poliklinikalla työskentelevät infektiolääkäri ja -sairaanhoitaja.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Jaana Syrjänen
Osastonhoitaja Kirsi Iso-Kungas