Keuhko- ja ihosairauksien vuodeosasto

Tutkimme ja hoidamme keuhko- ja ihosairauspotilaita. Yleisimpiä osastohoitoa vaativia keuhkosairauksia ovat keuhkoahtaumatauti, akuutti tai krooninen hengitysvajaus, astma sekä keuhkojen tai keuhkopussin tulehdus. Ihosairauksista taas diabeettiset ja muut krooniset alaraajahaavat, vaikeat rakkulataudit ja psoriaasi voivat vaatia osastohoitoa.

Hoidamme keskitetysti diabeteshaavapotilaita. Potilaillemme tehdään paljon erilaisia haavaleikkauksia, muun muassa ihonsiirtoja, haavan puhdistusleikkauksia, mikrokielekkeitä ja amputaatioita.

Myös keuhkosyöpäpotilaiden diagnostiikka tapahtuu usein vuodeosastolla. Lisäksi kaikki Pirkanmaan alueen tuberkuloosipotilaat hoidetaan osastomme alipaineistetuissa eristyshuoneissa.

Hoidon eteneminen

Yleensä potilas tulee keuhko- ja ihosairauksien vuodeosastolle päivystyksenä Acutan kautta ja tavallisimmin syynä on diabeettinen jalkahaava tai hengitysvajaus. Potilaita tulee myös suunnitellusti kotoa lähetteen perusteella tutkimuksiin ja hoidonaloituksiin.

Keskimääräinen hoitoaika on kuusi vuorokautta. Jatkohoito tapahtuu muissa erikoissairaanhoidon yksiköissä, terveyskeskuksissa tai kotona.

Tilat ja henkilöstö

Osastolla on kolme on yhden hengen huonetta, joissa on oma suihkutila ja wc. Lisäksi on kaksi alipaineistettua eristyshuonetta. Loput huoneista ovat kahden huoneita, joiden wc- ja pesutilat ovat kahden huoneen kesken jaettuja.

Potilaspaikkoja osastolla on yhteensä 22 ja hoitopäiviä noin 7 000 vuodessa.

Hoitohenkilökuntaa osastolla on osastonhoitajat mukaan lukien 28. Lisäksi osastolla työskentelee neljä lääkäriä ja kaksi osastonsihteeriä.

Vierailut

Osastolla on vapaat vierailuajat. Kukkia osastolle ei voi tuoda.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Seppo Saarelainen
Ylilääkäri Maria Lönnrot
Osastonhoitaja Kristiina Sisto