Keuhkosairauksien poliklinikka

Keuhkosairauksien poliklinikka

Tutkimme ja hoidamme aikuisten keuhkojen ja keuhkoputkien sairauksia. Suurin osa potilaistamme tulee terveyskeskus- tai työterveyslääkärin lähetteellä. Lähetteitä saamme myös yksityisvastaanotoilta   ja Taysin muista hoitoyksiköistä. Tutkimme ja hoidamme Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen potilaiden lisäksi Taysin erityisvastuualueelta eli Etelä-Pohjanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiireistä lähetettyjä potilaita.

Keuhkosairauksien poliklinikka käsittää normaalin vastaanottotoiminnan lisäksi toimenpideyksikön ja hengitysvajausyksikön sekä opetuspoliklinikan. Vastaanottotoimintamme perustuu lääkäri-hoitaja -työparityöskentelyyn. Vastanotolle ja toimenpideyksikköön kutsutaan ajanvarauksella. Toimenpideyksikössä tehdään myös päivystystoimenpiteitä sairaalassa hoidossa oleville potilaille. Hengitysvajausyksikössä käyvät tutkimuksissa ja hoidon seurannassa hengitysvajauksen takia hengityksen tukivälineitä käyttävät potilaat tai sellaiset potilaat, joille tätä hoitoa suunnitellaan.

Toimintamme käsittää keuhko-oireisen potilaan tutkimuksen ja hoidon suunnittelun sekä jatkohoidon järjestämisen, omalle lääkärille terveyskeskukseen tai työterveyshuoltoon, joissakin tilanteissa toiselle erikoisalalle. Tietyissä tapauksissa seuranta jatkuu keuhkosairauksien poliklinikalla. Toimenpideyksikössä teemme tutkimus- ja näytteenottotoimenpiteitä. Hengitysvajausyksikössä aloitamme hengitysvajauksen laitehoitoja ja seuraamme laitehoidon toteutumista. Toimimme yhteistyössä allergiakeskuksen, unipoliklinikan ja työlääketieteen poliklinikan kanssa. Yhteistyötä potilaiden tutkimuksien ja hoidon suhteen teemme myös mm. syövänhoidon vastuualueen, Sydänsairaalan ja reumakeskuksen kanssa.

Tilat ja henkilökunta

Keuhkosairauksien poliklinikka sijaitsee Tays Keskussairaalan B-rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa.

Keuhkosairauksien poliklinikalla työskentelee 5–10 lääkäriä, osastonhoitaja, 12 sairaanhoitajaa, asiantuntijahoitaja kolme sihteeriä ja välinehuoltaja. Poliklinikalla työskentelee myös erityistyöntekijöitä, mm. sosiaalityöntekijä, fysioterapeutti ja ravitsemusterapeutti.

Yhteydenotot

Kirjautumalla osoitteeseen Omatays.fi voit lähettää meille viestin hoitokeskustelun kautta. Palveluun vaadittava PIN-koodi on 4816. Vastaamme viestiisi kahden työpäivän kuluessa.

Voit jättää soittopyynnön 24/7 numeroon 03 311 63169. Automaatti kertoo koska soitamme sinulle takaisin.

Voit ottaa yhteyttä myös tekstiviestillä numeroon +3584573965822 kaikkina vuorokaudenaikoina. Kirjoita viestiin nimesi, syntymäaikasi ja asiasi lyhyesti. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Seppo Saarelainen
Osastonhoitaja Johanna Jäppi