Keuhkosairauksien vuodeosasto

Tutkimme ja hoidamme aikuisia keuhkopotilaita. Yleisimpiä osastohoitoa vaativia keuhkosairauksia ovat keuhkoahtaumatauti ja keuhkokuume. Lisäksi hoidamme erilaisia lihassairauksia ja harvinaisia keuhkosairauksia sairastavia sekä selkäydinvammapotilaita.

Äkillisesti sairastuneet potilaat tulevat keuhkosairauksien vuodeosastolle Acutan kautta. Potilaita tulee myös suunnitellusti lähetteillä tutkimuksiin ja hoidonaloituksiin sekä kutsuttuina kontrollikäynneille. Osastolla käydään mm. uniapnean laitehoidon aloituksessa ja kontrolleissa. Myös keuhkosyöpäpotilaiden diagnostiikka tapahtuu usein vuodeosastolla. 

Keskimääräinen hoitoaika on 4–5 päivää. Jatkohoito tapahtuu muissa erikoissairaanhoidon yksiköissä, terveyskeskuksissa tai kotona.

Tilat ja henkilöstö

Osastolla on 21 potilaspaikkaa, joista neljä on valvontapaikkoja. Valvontapaikoilla hoidamme kriittisesti sairaita ja jatkuvaa valvontaa tarvitsevia keuhkopotilaita.

Potilashuoneet ovat kahden hengen huoneita, joista kahdessa on oma suihku, muissa suihkutilat ovat yhteiset toisen huoneen kanssa. Potilaiden ja heidän läheistensä käytössä on päiväsali.

Hoitohenkilökuntaa osastolla on osastonhoitajat mukaan lukien 34. Lisäksi osastolla työskentelee neljä lääkäriä ja kaksi osastonsihteeriä.

Vierailut

Osastopotilaiden läheiset ovat aina tervetulleita päiväaikaan. Valvontahuoneessa pyrimme noudattamaan vierailuaikoja kello 12–14 ja kello 17–19. Kukkia ei osastolle voi tuoda. Vierailijoiden tulisi välttää voimakkaiden hajusteiden käyttöä.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Osastonlääkäri Ismo Strander
Osastonhoitaja Sirpa Paananen
Asiantuntijahoitaja (ventilaatiohoito) Sirpa Valonen