Kirurgian osasto 2

Hoidamme osastolla yleiskirurgisia potilaita. Vastaamme muun muassa kilpirauhas- ja lisäkilpirauhasleikkausten jälkeisestä osastohoidosta. Osastolla toimivat myös yleiskirurgian lääkäreiden ja hoitajan vastaanotot sekä yleiskirurgian esikäyntipoliklinikka.

Esikäynnille potilaat tulevat kutsuttuina lähetteen perusteella. Varsinaista odotustilaa ei ole, joten heidät ohjataan odottamaan vuoroaan osaston päiväsaliin.

Rintasyöpäpotilaat hoidetaan Tays Hatanpään sairaalassa.

Tilat ja henkilökunta

Osaston potilashuoneet ovat pääsääntöisesti kahden ja kolmen hengen huoneita. Huoneisiin on sijoitettu sekä naisia että miehiä. Koska osasto toimii samoissa tiloissa gastroenterologian osasto 1:n kanssa, huoneissa on niin yleiskirurgisia kuin gastroenterologisiakin potilaita.

Potilashuoneissa on televisio ja vuodekohtaiset puhelimet, joihin potilaat voivat vastaanottaa puheluita ja soittaa sairaalan ulkopuolelle puhelinkortilla. Wc- ja suihkutilat sijaitsevat kahden huoneen välissä eli ovat kahden huoneen potilaiden yhteiskäytössä.

Osastolla on kuusi päiväpaikkaa, joilla hoidamme verisuonikirurgisia ja gastroenterologisia potilaita.

Osastolla toimivat myös yleiskirurgian lääkäreiden ja hoitajan vastaanotot sekä yleiskirurgian esikäyntipoliklinikka.

Potilaan hoidossa toteutamme yksilöllistä ja potilaan tarpeista lähtevää hoitoa. Jokaisella potilaalla on nimetty omahoitaja, joka vastaa potilaan hoidosta yhdessä asiantuntevan hoitotiimin kanssa.

Tiimiin kuuluvat erikoislääkärit, sairaanhoitajat, perushoitajat, osastonsihteerit sekä sairaalahuoltajat. Tarvittaessa hoitoon osallistuvat myös erityistyöntekijät kuten avannehoitaja, sosiaalityöntekijä, ravitsemusterapeutti ja fysioterapeutti.

Vierailut

Osastolla on vapaat vierailuajat.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Vt. Apulaisylilääkäri Tommi Hakala
Erikoislääkäri Murto Mika
Osastonhoitaja Marja-Leena Haukkavaara
Vastuuhoitaja Birgitta Järventaus