Korva- ja suusairauksien leikkausosasto

Teemme korva-, nenä- ja kurkkutautien toimenpiteitä, pään ja kaulan alueen kirurgisia sekä suu- ja leukakirurgisia leikkauksia ja toimenpiteitä. Näitä ovat esimerkiksi tähystystoimenpiteet, nenäonteloon tai sivuonteloihin kohdistuvat toimenpiteet, suu- ja leukatoimenpiteet, korvatoimenpiteet sekä syöpä- ja muiden kasvainten leikkaukset.

Suunniteltuja leikkauksia teemme arkisin kello 7.30–15.30. Päivystystoimintaa on ympäri vuorokauden. Päivystyksellisesti potilaita tulee ensiapu Acutasta tai korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikan kautta.

Potilaat tulevat pääasiassa suunnitellusti leikkaukseen kotoa. Suuri osa toiminnastamme on päiväkirurgia tai lyhytjälkihoitoista kirurgiaa. Leikkauksen jälkeen potilaita hoidetaan joko vuodeosastolla 6A tai 6B.

Tilat ja henkilökunta

Korva- ja suusairauksien leikkausosasto sijaitsee sairaalan K-rakennuksen 6. kerroksessa.

Leikkausosastolla työskentelee yhteensä 39 sairaanhoitajaa, osastonhoitaja ja apulaisosastonhoitaja sekä osastonsihteeri. Sama hoitohenkilökunta toimii sekä korva- ja suusairauksien että neurokirurgian leikkausosastoilla ja heräämössä.

Leikkaussalissa potilasta hoitaa yleensä leikkaustiimi, johon kuuluu kolme sairaanhoitajaa, anestesialääkäri ja leikkaava lääkäri. Koska olemme opetussairaala, mukana on usein myös hoitotyön ja lääketieteen opiskelijoita.

Vastuuhenkilöt

Vastuulääkäri Saara Markkanen
Osastonhoitaja Mikko Hakala