Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka

Korvatautien poliklinikka

Tutkimme ja hoidamme korva-, nenä ja kurkkutautien potilaita, joilla on kiireetöntä tai kiireellistä hoitoa vaativa vaiva, vamma tai sairaus. Hoitoon tulevilla potilailla on oltava lähete.

Otamme vastaan päivystyspotilaat ilman ajanvarausta maanantaista torstaihin kello 7.30–15 ja perjantaisin kello 7.30–14. Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin päivystyksestä vastaa Tays Ensiapu Acuta.

Vuosittain poliklinikalla käy noin 15 000 potilasta.

Hoito korvatautien poliklinikalla

Lääkäri arvioi jokaisen potilaan hoidon kiireellisyyden lähetteen perusteella. Potilas saa ilmoituksen hoidonvarauksesta ja tavoiteajasta kirjeitse. Kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat saavat tuloajan puhelimitse.

Poliklinikkakäynnin yhteydessä voi olla lääkärin tutkimuksen lisäksi kuvantamistutkimuksia, verikokeita sekä nenän tilavuusvirtaus- ja kuulontutkimus, joten vastaanottokäyntiin on syytä varata aikaa noin kaksi tuntia.

Poliklinikkakäynnillä päätetään mahdollisesta jatkotutkimuksesta, hoidosta, leikkauksesta tai kontrollista.

Tilat ja henkilökunta

Poliklinikalla on noin 10 vastaanotto- ja tutkimushuonetta sekä valvonta- ja lääkehuone. Odotusauloissa on noin 60 istumapaikkaa. Omaiset ja läheiset saavat tulla mukaan lääkärin vastaanotolle potilaan näin toivoessa.

Henkilökuntaan kuuluu osastonhoitajan lisäksi yksitoista sairaanhoitajaa, kolme sihteeriä sekä lähetti. Lisäksi korvatautien poliklinikalla työskentelee pään ja kaulan alueen syöpäpotilaiden asiantuntijasairaanhoitaja, jonka tehtävänä on tukea ja ohjata syöpään sairastuneita potilaita.

Korvatautien poliklinikalla annetaan opetusta lääketieteen opiskelijoille neljänä päivänä viikossa. Lisäksi poliklinikka toimii terveydenhuollon opiskelijoiden harjoittelupaikkana.

Vastuuhenkilöt

Vastuulääkäri Ilkka Kivekäs
Osastonhoitaja Outi Hakkarainen