Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka

Korvatautien poliklinikka

Tutkimme ja hoidamme korva-, nenä ja kurkkutautien potilaita, joilla on kiireetöntä tai kiireellistä hoitoa vaativa vaiva, vamma tai sairaus. Hoitoon tulevilla potilailla on oltava lähete.

Otamme vastaan päivystyspotilaat ilman ajanvarausta maanantaista torstaihin kello 7.30–15 ja perjantaisin kello 7.30–14. Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin päivystyksestä vastaa Tays Ensiapu Acuta.

Yhteydenotot

Takaisinsoittonumero 03 311 65997, jonne voit jättää soittopyynnön koskien ajanvaihtoa tai neuvontaa. Takaisinsoitto tapahtuu ma-pe klo 8-14. Varatun ajan voi peruuttaa lähettämällä tekstiviesti numeroon 045 739 76992. Kirjoita viestiin nimesi ja peruutettavaa aikaa koskevat tiedot.

Olemme ottaneet käyttöön myös käyttöön OmaTaysin hoitokeskustelut -viestipalvelun. Kirjautumalla osoitteeseen Omatays.fi voit lähettää meille hoitoon liittyviä viestejä tietoturvallisesti. Hoitokeskustelun käyttöä varten vaaditaan PIN-koodi, joka yksikössämme on 6217.

Hoito korvatautien poliklinikalla

Lääkäri arvioi jokaisen potilaan hoidon kiireellisyyden lähetteen perusteella. Potilas saa ilmoituksen hoidonvarauksesta ja tavoiteajasta kirjeitse. Kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat saavat tuloajan puhelimitse.

Poliklinikkakäynnin yhteydessä voi olla lääkärin tutkimuksen lisäksi kuvantamistutkimuksia, verikokeita sekä nenän tilavuusvirtaus- ja kuulontutkimus, joten vastaanottokäyntiin on syytä varata aikaa noin kaksi tuntia.

Poliklinikkakäynnillä päätetään mahdollisesta jatkotutkimuksesta, hoidosta, leikkauksesta tai kontrollista.

Tilat ja henkilökunta

Poliklinikalla on noin 10 vastaanotto- ja tutkimushuonetta sekä valvonta- ja lääkehuone. Odotusauloissa on noin 60 istumapaikkaa. Omaiset ja läheiset saavat tulla mukaan lääkärin vastaanotolle potilaan näin toivoessa.

Henkilökuntaan kuuluu osastonhoitajan lisäksi kaksitoista sairaanhoitajaa, audionomi, kolme sihteeriä sekä lähetti. Lisäksi korvatautien poliklinikalla työskentelee pään ja kaulan alueen syöpäpotilaiden asiantuntijasairaanhoitaja, jonka tehtävänä on tukea ja ohjata syöpään sairastuneita potilaita.

Korvatautien poliklinikalla annetaan opetusta lääketieteen opiskelijoille neljänä päivänä viikossa. Lisäksi poliklinikka toimii terveydenhuollon opiskelijoiden harjoittelupaikkana.

Vastuuhenkilöt

Vastuulääkäri Ilkka Kivekäs
Osastonhoitaja Outi Hakkarainen