Kuulo- ja tasapainokeskus

Kuulokeskus

Tuotamme kuulontutkimukseen, diagnostiikkaan ja kuulon kuntoutukseen liittyviä palveluita. Vastaamme myös tasapaino- ja huimausdiagnostiikasta ja -kuntoutuksesta.

Tiedoksi asiakkaillemme! Kuulokeskuksen vastaanottoajat ovat useita kuukausia myöhässä. Pahoittelemme tilannetta kovasti!

Kuulokeskukseen potilaat tulevat lähetteellä. Mikäli sinulla on jo kuntoutussuhde kuulokeskukseen, uutta lähetettä ei tarvita vaan voit itse ottaa yhteyttä.

Kuulokeskuksen palvelut

 • Eri-ikäisten potilaiden kuulon tutkimukset ja kuulokojesovitukset
 • Kuulovammaisten lasten kuntoutus
 • Sisäkorvaistute- ja luuankkuroidun kuulokojeen (BAHA) leikkaukset
 • Eri-ikäisten sisäkorvaistutetta käyttävien potilaiden kuntoutus
 • Huimaus- ja tasapaino-ongelmista kärsivien potilaiden konservatiivinen ja kirurginen hoito sekä kuntoutus
 • Meniere- ja tinnituspotilaiden sekä muiden kuulo- ja tasapainoelimiin liittyvien potilasryhmien hoito ja kuntoutus
 • Alaan liittyvät kuntoutustutkimukset ja työkykyselvitykset
 • Audiologiset konsultaatiot
 • Asiantuntija-apu

Lapsipotilaan ensikäynti kuulokeskuksessa

Kuulovammaisten kuntoutusohjaus

Kuntoutusohjaajaan voi ottaa yhteyttä kuulovammainen itse, hänen läheisensä, terveydenhuollon ammattilainen, viranomainen tai muu henkilö. Kuntoutusohjaaja tekee muun muassa koti-, koulu- ja työpaikkakäyntejä sekä neuvoo puhelimitse.

Aikuisten kuntoutusohjaaja Katja Kokko, maanantaista keskiviikkoon kello 14.30–15.15, puhelin 03 311 65230.

Lasten kuntoutusohjaaja Merja Piirainen, puhelin 03 311 66739.

OmaTays -palvelu / kuntoutusohjaus

Olemme ottaneet käyttöön OmaTaysin hoitokeskustelut -viestipalvelun. Kirjautumalla osoitteeseen Omatays.fi voit lähettää kuntoutusohjaajalle hoitoon liittyviä viestejä tietoturvallisesti. Hoitokeskustelun käyttöä varten vaaditaan PIN-koodi, joka kuntoutusohjauksessa on 7512.

Puhelinnumerot ajanvarauksiin ja tiedusteluihin

 • Muut kuin huollon ajanvarausasiat: takaisinsoittopalvelu arkisin kello 8–14, puhelin 03 311 66714. Ajan peruutuksen voi jättää ääniviestillä tähän samaan numeroon joka päivä mihin aikaan tahansa.
 • Asiakkaat, jotka käyttävät kommunikaation tukena viittomakielistä- tai kirjoitustulkkia: Lähetä SMS-tekstiviesti numeroon 045 739 65989 (numerossa ei vastata puheluihin).
 • Tiedustelut sisäkorvaistute- ja luujohtokuntoutuksen asioissa: Voit jättää viestin sinulle annettuun tekstiviestinumeroon 050 409 5300 tai sähköpostiin asiakastunnuksella.

Apuvälineiden huolto ja neuvonta

Kuulokeskuksen apuvälinehuolto on siirtynyt kokonaan ajanvaraukseen 1.9.2020 lähtien. Avovastaanotto ilman ajanvarausta on loppunut. Huollon vastaanotolle voi varata ajan joko puhelimitse TeleQ takaisinsoittojärjestelmän kautta tai sähköisestä OmaTays -järjestelmästä. Järjestelmään kirjaudutaan joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Kuulokeskuksen apuvälinehuoltoon voivat varata ajan vain ne asiakkaat kuulokoje- tai korvakappaleiden ongelmatilanteissa, joiden kuulokojekuntoutus on aloitettu Taysin tai Hatanpään sairaalan kautta.

Kuulokeskuksessa asiakkaiden käytössä on edelleen postilaatikko, johon voi jättää kuulokojeen henkilötietojen kanssa korjaukseen. Kuulokojeen voi myös postittaa henkilötietojen kanssa Kuulokeskuksen huoltoon korjattavaksi.

Omassa kunnassa kuulokojeiden käyttäjiä palvelevat kuulokojevastaavat.

Kuulokojeiden huollon ajanvaraus ja neuvonta

Takaisinsoittopalvelu arkisin kello 8–14, puhelin 03 311 65208. Puhelut ohjautuvat vastaajaan. Soitamme sinulle takaisin. Ajanvaraus tästä numerosta kuulokojeiden ja korvakappaleiden huoltoon ja korjauksiin liittyvissä asioissa.

Tampereen ikähuonokuuloiset kojeen käyttäjät

Tamperelaiset yli 65-vuotiaat voivat halutessaan hakeutua Tampereen kuuloyhdistyksen järjestämään kuulolähipalveluun. Yhdistyksen vapaaehtoiset työntekijät auttavat kojeen letkujen ja -paristojen vaihdossa. Voit tarkistaa Kuulolähipalvelun palvelupisteet ja kellonajat osoitteesta: www.tampereenkuuloyhdistys.fi.

Vastuuhenkilöt

Audiologi, apulaisylilääkäri Jarno Kujansivu
Osastonhoitaja Maarit Paananen