LAVO

Lasten avohoitoyksikkö

Lasten avohoitoyksikön poliklinikoilla tutkimme ja hoidamme alle 16-vuotiaita lapsia ja nuoria, harvinaisissa ja ongelmallisissa sairauksissa tätä vanhempiakin. Poliklinikoille tullaan lääkärin lähetteellä, kun lääkäri on arvioinut, että lapsi tarvitsee erikoissairaanhoitoa sairautensa tutkimuksiin tai hoitoon.

Useissa sairauksissa tutkimukset, diagnostiikka ja hoito on sovittu tehtäväksi yliopistosairaalassa, erityisesti harvinaisten tai vaativahoitoisten sairauksien kohdalla. Lasten avohoitoyksikössä toimivat kaikkien lastentautien erikoisalojen vastaanotot sekä yleispediatrian poliklinikka, opetuspoliklinikka sekä lasten päiväsairaala ja toimenpideyksikkö.

Tulo-ohjeet

  • Omalla autolla saapuessa kätevintä on saapua pysäköintihallin kautta. Hallista on hissiyhteys lasten ja nuorten sairaalaan. Pysäköintihallin osoite on Kuntokatu 2, Tampere. Hallin kautta onnistuu myös saatto- ja jättöliikenne.
  • Julkisilla kulkuneuvoilla tultaessa sisäänkäynti on Taysin uuden pääaulan kautta. Pääsisäänkäynnin osoite on Elämänaukio 2. Aukio on tarkoitettu vain kevyelle liikenteelle. Pääaula on avoinna kello 6–22. Oven ollessa suljettu soita ovikelloa.

Varatun ajan muuttaminen tai peruminen

Jos lapselle varattu aika tarvitsee perua tai muuttaa, soita lastentautien poliklinikan toimistoon tai erikoisalavastaanoton sairaanhoitajalle. Voit tarkistaa erikoisalavastaanottojen yhteystiedot näiden omilta sivuilta Poliklinikat ja erikoisalavastaanotot -otsikon alta. 

Voimme vaihtaa ajan vain pakottavista syistä. Ilmoita esteistä mahdollisimman hyvissä ajoin, jotta ehdimme antaa vapautuvan ajan toiselle potilaalle.

Äkilliset poliklinikka-ajan peruutukset ja tiedustelut arkisin kello 9-10, puhelin 03 311 66319.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Tuija Poutanen
Osastonhoitaja Merita Inki

Poliklinikat ja erikoisalavastaanotot

Lasten avohoitoyksikköön kuuluvat erikoisalavastaanotot ja lasten toimenpideyksikkö.