Lasten diabetespoliklinikka

Olemme muuttaneet Tays Keskussairaalan L-rakennukseen uuteen lasten- ja nuorten sairaalaan, 3. kerrokseen.

Hoidamme alle 15-vuotiaita diabeetikoita, joita seurannassamme on yli 300. Vuosittain alueellamme sairastuu 40–50 lasta tai nuorta tyypin 1 diabetekseen, ja muutamalla todetaan jokin harvinaisemmista sokeriaineenvaihdunnan häiriöistä.

Toiminnassamme korostuu pitkäjänteinen ja moniammatillinen hoidon ohjaus. Hoitotiimiin kuuluvat lääkäri, sairaanhoitaja, ravitsemusterapeutti, psykologi, sosiaalityöntekijä ja kuntoutusohjaaja. Lisäksi teemme yhteistyötä lasten- ja nuorisopsykiatristen poliklinikoiden kanssa.

Diabeteshoitaja on yhteydessä avoterveydenhuollon ja lapsen muun hoitoympäristön, kuten päiväkodin, kanssa. Kuntoutusohjaaja vastaa yhteydenpidosta koulun kanssa.

Pääsääntöisesti 15-vuotiaana seuranta siirtyy Taysin sisätautien poliklinikan yhteydessä toimivalle nuorisopoliklinikalle.

Tulo-ohjeet

  • Omalla autolla saapuessa kätevintä on saapua pysäköintihallin kautta. Hallista on hissiyhteys lasten ja nuorten sairaalaan. Pysäköintihallin osoite on Kuntokatu 2, Tampere. Hallin kautta onnistuu myös saatto- ja jättöliikenne.
  • Julkisilla kulkuneuvoilla tultaessa sisäänkäynti on Taysin uuden pääaulan kautta. Pääsisäänkäynnin osoite on Elämänaukio 2. Aukio on tarkoitettu vain kevyelle liikenteelle. Pääaula on avoinna kello 6–22. Oven ollessa suljettu soita ovikelloa.

Varatun ajan muuttaminen tai peruminen

Jos varattu aika tarvitsee perua tai muuttaa, soita sairaanhoitajan numeroon 03 311 66488. Puhelu ohjautuu puhelinpalveluun, josta saat ilmoituksen takaisinsoittoajasta.
Lasten diabetespoliklinikalla on vapaita vastaanottoaikoja erittäin niukasti, joten voimme vaihtaa ajan vain pakottavista syistä. Ilmoita esteestä mahdollisimman hyvissä ajoin, jotta ehdimme antaa vapautuvan ajan toiselle potilaalle.

Äkillisestä ajan peruutuksesta voit soittaa numeroon 03 311 66319 arkisin kello 9–10.

Vastuuhenkilöt

Erikoislääkäri Päivi Keskinen