Lasten diabetespoliklinikka

Hoidamme alle 15-vuotiaita diabeetikoita, joita seurannassamme on yli 350. Vuosittain alueellamme sairastuu 40–50 lasta tai nuorta tyypin 1 diabetekseen ja muutamalla todetaan jokin harvinaisemmista sokeriaineenvaihdunnan häiriöistä.

Toiminnassamme korostuu pitkäjänteinen ja moniammatillinen hoidon ohjaus. Hoitotiimiin kuuluvat lääkäri, sairaanhoitaja, ravitsemusterapeutti, psykologi, sosiaalityöntekijä ja kuntoutusohjaaja. Lisäksi teemme yhteistyötä lasten- ja nuorisopsykiatristen poliklinikoiden kanssa.

Diabeteshoitaja on yhteydessä avoterveydenhuollon ja lapsen muun hoitoympäristön, kuten päiväkodin, kanssa. Kuntoutusohjaaja vastaa yhteydenpidosta kouluun.

Pääsääntöisesti 15-vuotiaana seuranta siirtyy Taysin sisätautien poliklinikan yhteydessä toimivalle nuorisopoliklinikalle.

Tulo-ohjeet

  • Omalla autolla saapuessa kätevintä on saapua pysäköintihallin kautta. Hallista on hissiyhteys lasten ja nuorten sairaalaan. Pysäköintihallin osoite on Kuntokatu 2, Tampere. Hallin kautta onnistuu myös saatto- ja jättöliikenne.
  • Julkisilla kulkuneuvoilla tultaessa sisäänkäynti on Taysin uuden pääaulan kautta. Pääsisäänkäynnin osoite on Elämänaukio 2. Aukio on tarkoitettu vain kevyelle liikenteelle. Pääaula on avoinna kello 6–22. Oven ollessa suljettu soita ovikelloa.

Tiedustelut ja peruutukset

Voit olla yhteydessä lasten diabetespoliklinikan sairaanhoitajaan soittamalla numeroon 03 311 66488, arkisin kello 8−14. Puhelu ohjautuu takaisinsoittopalveluun, josta saat ilmoituksen takaisinsoittoajasta.

Kiireettömissä asioissa voit lähettää myös tekstiviestin numeroon 045 7397 9006.

Ajanvarauksen peruutuksen voit jättää ääniviestillä tai tekstiviestillä vuorokauden ympäri.

Vastuuhenkilöt

Erikoislääkäri Päivi Keskinen
Apulaisylilääkäri Nina Vuorela