Lasten elinsiirtopoliklinikka

Hoidamme lasten elinsiirtopoliklinikalla lapsia ja nuoria, joille on tehty munuaisen-, maksan- tai sydämensiirto.

Hoito- ja tutkimuskäynnit tapahtuvat 1–8 viikon välein, riippuen lapsen tai nuoren tilanteesta sekä elinsiirrosta kuluneesta ajasta.

Elinsiirrot tehdään HUS Lasten ja nuorten sairaalassa. Nuorten elinsiirtopotilaiden hoito ja seuranta on Taysin, HUS:in sekä potilaan oman keskussairaalan tiivistä yhteistyötä.

Kaikki lapset saavat elinikäistä lääkitystä hyljinnän estämiseksi. Huolellinen lääkityksen annostelu ja tarkka seuranta ovat edellytyksiä lapsen normaalille kasvulle ja kehitykselle.

Tulo-ohjeet

  • Omalla autolla saapuessa kätevintä on saapua pysäköintihallin kautta. Hallista on hissiyhteys lasten ja nuorten sairaalaan. Pysäköintihallin osoite on Kuntokatu 2, Tampere. Hallin kautta onnistuu myös saatto- ja jättöliikenne.
  • Julkisilla kulkuneuvoilla tultaessa sisäänkäynti on Taysin uuden pääaulan kautta. Pääsisäänkäynnin osoite on Elämänaukio 2. Aukio on tarkoitettu vain kevyelle liikenteelle. Pääaula on avoinna kello 6–22. Oven ollessa suljettu soita ovikelloa.

Tiedustelut ja peruutukset

Voit olla yhteydessä lastentautien poliklinikan sairaanhoitajaan soittamalla numeroon 03 311 65808, arkisin kello 8−14. Puhelu ohjautuu takaisinsoittopalveluun, josta saat ilmoituksen takaisinsoittoajasta. 

Kiireettömissä asioissa voit lähettää myös tekstiviestin numeroon 045 7397 9003.

Ajanvarauksen peruutuksen voit jättää ääniviestillä tai tekstiviestillä vuorokauden ympäri. Ilmoita äkilliset ajan peruutukset numeroon 03 311 66319  arkisin kello 9−10.

Vastuuhenkilö

Erikoislääkäri Henna Puusaari