Lasten infektio- ja immunologian poliklinikka

Olemme muuttaneet Tays Keskussairaalan L-rakennukseen uuteen lasten- ja nuorten sairaalaan, 1. kerrokseen.

Tutkimme, hoidamme ja seuraamme potilaita, jotka kärsivät toistuvista tai epätyypillisen vakavista infektioista. Muun muassa toistuvista ylä- ja alahengitystieinfektioista kärsivä lapsi voi saada lähetteen infektiotautien ja immunologian poliklinikalle.

Harvinaisempia poliklinikalla hoidettavia tauteja ovat hepatiitit sekä kystinen fibroosi, jota hoidamme yhteistyössä lasten suolistosairauksien poliklinikan kanssa. Myös harvinaiset infektiot ja trooppiset sairaudet kuuluvat hoitoomme.

Potilaat tulevat tutkimuksiin ja hoitoon terveyskeskus- tai yksityislääkärin lähettäminä, jatkohoitoon päivystyspoliklinikalta, osastohoidon jälkitarkastukseen tai seurantakäynnille.

Poliklinikka toimii torstaisin, jolloin hoitaja on tavoitettavissa kello 9.30–14.

Tulo-ohjeet

  • Omalla autolla saapuessa kätevintä on saapua pysäköintihallin kautta. Hallista on hissiyhteys lasten ja nuorten sairaalaan. Pysäköintihallin osoite on Kuntokatu 2, Tampere. Hallin kautta onnistuu myös saatto- ja jättöliikenne.
  • Julkisilla kulkuneuvoilla tultaessa sisäänkäynti on Taysin uuden pääaulan kautta. Pääsisäänkäynnin osoite on Elämänaukio 2. Aukio on tarkoitettu vain kevyelle liikenteelle. Pääaula on avoinna kello 6–22. Oven ollessa suljettu soita ovikelloa.

Varatun ajan muuttaminen tai peruminen

Jos varattu aika tarvitsee perua tai muuttaa tai jos sinulla on ajanvarauksesta muuta kysyttävää, voit soittaa lastentautien poliklinikan toimistoon maanantaista perjantaihin kello 9–10, puhelin 03 311 66319.

Vastuuhenkilö

Erikoislääkäri Merja Helminen