Lasten infektio- ja immunologian poliklinikka

Tutkimme, hoidamme ja seuraamme potilaita, jotka kärsivät toistuvista tai epätyypillisen vakavista infektioista. Muun muassa toistuvista ylä- ja alahengitystieinfektioista kärsivä lapsi voi saada lähetteen infektiotautien ja immunologian poliklinikalle.

Harvinaisempia poliklinikalla hoidettavia tauteja ovat hepatiitit sekä kystinen fibroosi, jota hoidamme yhteistyössä lasten suolistosairauksien poliklinikan kanssa. Myös harvinaiset infektiot ja trooppiset sairaudet kuuluvat hoitoomme.

Potilaat tulevat tutkimuksiin ja hoitoon terveyskeskus- tai yksityislääkärin lähettäminä, jatkohoitoon päivystyspoliklinikalta, osastohoidon jälkitarkastukseen tai seurantakäynnille.

Poliklinikka toimii torstaisin, jolloin hoitaja on tavoitettavissa kello 9.30–14.

Tulo-ohjeet

  • Omalla autolla saapuessa kätevintä on saapua pysäköintihallin kautta. Hallista on hissiyhteys lasten ja nuorten sairaalaan. Pysäköintihallin osoite on Kuntokatu 2, Tampere. Hallin kautta onnistuu myös saatto- ja jättöliikenne.
  • Julkisilla kulkuneuvoilla tultaessa sisäänkäynti on Taysin uuden pääaulan kautta. Pääsisäänkäynnin osoite on Elämänaukio 2. Aukio on tarkoitettu vain kevyelle liikenteelle. Pääaula on avoinna kello 6–22. Oven ollessa suljettu soita ovikelloa.

Tiedustelut ja peruutukset

Voit olla yhteydessä lasten infektiopoliklinikan sairaanhoitajaan soittamalla numeroon 03 311 67716 torstaisin kello 9−14.

Ilmoita äkilliset ajan peruutukset numeroon 03 311 66319 arkisin kello 9−10.

Vastuuhenkilö

Erikoislääkäri Merja Helminen