Lasten keuhkopoliklinikka

Tutkimme ja hoidamme lapsia ja nuoria, joilla on hengitysongelmia, keuhkosairaus tai hengitystukihoito. Osa hengitysongelmista esiintyy itsenäisinä sairauksina, mutta usein hengitysongelma liittyy lapsen tai nuoren muuhun sairauteen tai poikkeavuuteen.

Lasten keuhkosairauksien poliklinikalta tavanomaisesti ohjelmoitavia tutkimuksia ovat keuhkojen toimintakokeet ja kuvantamistutkimukset. Myös lasten diagnostiset keuhkoputken tähystystutkimukset, keuhkobiopsiat ja osa lasten unitutkimuksista tehdään lasten keuhkopoliklinikan lähetteellä. Työnjaollisesti lasten allergiset sairaudet ja astma hoidetaan Tays Allergiakeskuksessa.

Lasten unenaikaisten hengityshäiriöiden tutkimukset tehdään moniammatillisessa työryhmässä yhdessä lastenneurologin, korvalääkärin ja hammaslääkärin kanssa.

Poliklinikalle tullaan lähetteellä avoterveydenhuollosta, erityisvastuualueelta tai Taysin muilta poliklinikoilta tai osastoilta. Ajanvarausvastaanottoja on tiistaisin ja torstaisin.

Tiedustelut ja peruutukset

  • Voit olla yhteydessä lasten keuhkosairauksien poliklinikan sairaanhoitajaan soittamalla numeroon 03 311 66494 arkisin kello 8–14. Puhelu ohjautuu takaisinsoittopalveluun, josta saat ilmoituksen takaisinsoittoajasta.

  • Kotona hengitystukea käyttävät potilaat ovat sekä lasten keuhkosairauksien poliklinikan että lasten sisätautiosaston hengitystukitiimin seurannassa. Päivystysaikaisissa laiteongelmissa ole yhteydessä lasten sisätautiosastolle.

Vastuuhenkilöt

Erikoislääkäri Eero Lauhkonen
Sairaanhoitaja Hanna Einola
Sairaanhoitaja Marianne Mäkelä