Lasten kipupoliklinikka

Lasten kipupoliklinikalla hoidamme alle 17-vuotiaita lapsia ja nuoria, joilla on pitkittyneitä kipuoireita.

Poliklinikalla seuraamme lapsia ja nuoria, joilla on pitkittyneen vatsakivun, raajakipujen ja nivelkipujen oireita ja sairauksien poissulkevat tutkimukset ovat tehty sekä mahdollisten sairauksien hoito on aloitettu, mutta kipuoireilu jatkuu.

Kipupoliklinikalla työskentelee moniammatillinen tiimi, johon kuuluvat työparina toimivat lastentautien erikoislääkäri ja lastensairaanhoitaja sekä erityistyöntekijät neuropsykologi, fysioterapeutti ja toimintaterapeutti.

Poliklinikalle tullaan lääkärin lähetteellä. Ensimmäinen käynti on kipuhoitajan kartoituskäynti lapsen ja perheen tilanteesta. Lähetteen esitietojen perusteella lapsi tai nuori ohjautuu tarvittaessa ensin erityistyöntekijän, kuten kipupsykologin, vastaanotolle ennen lääkärin vastaanottoa. Osa lääkärin vastaanotoista on yhteisvastaanottoja esimerkiksi fysioterapeutin tai lastenkirurgin kanssa. Sosiaalityöntekijän ja kuntoutusohjaajan palvelut ovat myös käytettävissä.

Poliklinikka toimii maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Lääkärin ensikäynnille on hyvä varata aikaa vähintään kaksi tuntia. Ennen poliklinikalle tuloa perheelle lähetään kipukyselylomakkeet, unipäiväkirja ja vanhemman kaavake täyttäväksi. Kipupoliklinikalla tehdään moniammatillisesti lapsen tai nuoren lääkkeelliset ja lääkkeettömät hoito- ja kuntoutussuunnitelmat.

Tiedustelut ja peruutukset

  • Voit olla yhteydessä kipupoliklinikan lasten sairaanhoitajaan soittamalla numeroon 03 311 64949 maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina kello 8−14. Puhelu ohjautuu takaisinsoittopalveluun. Sairaanhoitaja on paikalla maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.
  • Kiireettömissä asioissa voit lähettää myös tekstiviestin numeroon 045 7395 9006.
  • Ajanvarauksen peruutuksen voit jättää ääniviestillä tai tekstiviestillä vuorokauden ympäri. Ilmoita äkilliset ajan peruutukset numeroon 03 311 66319 arkisin kello 9−10.

Vastuuhenkilöt

Erikoislääkäri Sari Kurikka