Lasten munuaispoliklinikka

Tutkimme ja hoidamme lapsia ja nuoria, joilla epäillään tai on todettu munuaistauteihin kuuluvia sairauksia. Näitä ovat esimerkiksi nefroottinen oireyhtymä, synnynnäiset munuaisten rakenneviat, polykystiset munuaissairaudet, munuaiskerästulehdukset ja pitkäaikainen munuaisten vajaatoiminta. Dialyysipotilaiden seuranta toteutuu myös lasten munuaispoliklinikalta käsin.  

Ravitsemuksen suunnittelu munuaistilanteeseen sopivaksi tapahtuu yhdessä ravitsemusterapeutin kanssa. 

Osa potilaista siirtyy jatkohoitoon aikuispuolelle Munuaiskeskukseen, osa avoterveydenhuoltoon, ja osalla seuranta loppuu, kun kasvu on päättynyt. 

Osa potilaista siirtyy jatkohoitoon Munuaiskeskukseen, osa avoterveydenhuoltoon, ja osalla seuranta loppuu, kun kasvu on päättynyt.

Tulo-ohjeet

  • Omalla autolla saapuessa kätevintä on saapua pysäköintihallin kautta. Hallista on hissiyhteys lasten ja nuorten sairaalaan. Pysäköintihallin osoite on Kuntokatu 2, Tampere. Hallin kautta onnistuu myös saatto- ja jättöliikenne.
  • Julkisilla kulkuneuvoilla tultaessa sisäänkäynti on Taysin uuden pääaulan kautta. Pääsisäänkäynnin osoite on Elämänaukio 2. Aukio on tarkoitettu vain kevyelle liikenteelle. Pääaula on avoinna kello 6–22. Oven ollessa suljettu soita ovikelloa.

Tiedustelut ja peruutukset

Voit olla yhteydessä lastentautien poliklinikan sairaanhoitajaan soittamalla numeroon 03 311 65808, arkisin kello 8−14. Puhelu ohjautuu takaisinsoittopalveluun, josta saat ilmoituksen takaisinsoittoajasta.

Kiireettömissä asioissa voit lähettää myös tekstiviestin numeroon 045 7397 9003.

Ajanvarauksen peruutuksen voit jättää ääniviestillä tai tekstiviestillä vuorokauden ympäri. Ilmoita äkilliset ajan peruutukset numeroon 03 311 66319 arkisin kello 9−10.

Vastuuhenkilö

Erikoislääkäri Henna Puusaari