Lasten munuaispoliklinikka

Olemme muuttaneet Tays Keskussairaalan L-rakennukseen uuteen lasten ja nuorten sairaalaan, 1. kerrokseen.

Tutkimme ja hoidamme lapsia ja nuoria, joilla epäillään tai on todettu munuaistauteihin kuuluvia sairauksia. Näitä ovat esimerkiksi synnynnäinen suomalaistyyppinen nefroosi, munuaisten rakenneviat ja kehityshäiriöt, munuaistulehdukset, nefroottinen oireyhtymä ja verivirtsaisuus.

Tehtäväalueitamme ovat muun muassa

  • lasten munuaisiin ja virtsaelimiin liittyvien sairauksien tutkimus ja hoito
  • virtsatieinfektion sairastaneiden lasten jatkotutkimukset, kun ne ovat tarpeen
  • dialyysihoidossa olevien lasten seuranta
  • munuais- ja sydänsiirron saaneiden lasten jatkohoito.

Lasten munuaistautien ja munuaisten vajaatoiminnan taustojen selvittäminen, ennaltaehkäisy sekä hoito edellyttävät usein säännöllisiä poliklinikkakäyntejä. Munuaistauteihin liittyvän aliravitsemuksen ehkäisy ja hoito on keskeistä ja tapahtuu yhdessä ravitsemusterapeutin kanssa.

Osa potilaista siirtyy jatkohoitoon Munuaiskeskukseen, osa avoterveydenhuoltoon, ja osalla seuranta loppuu, kun kasvu on päättynyt.

Tulo-ohjeet

  • Omalla autolla saapuessa kätevintä on saapua pysäköintihallin kautta. Hallista on hissiyhteys lasten ja nuorten sairaalaan. Pysäköintihallin osoite on Kuntokatu 2, Tampere. Hallin kautta onnistuu myös saatto- ja jättöliikenne.
  • Julkisilla kulkuneuvoilla tultaessa sisäänkäynti on Taysin uuden pääaulan kautta. Pääsisäänkäynnin osoite on Elämänaukio 2. Aukio on tarkoitettu vain kevyelle liikenteelle. Pääaula on avoinna kello 6–22. Oven ollessa suljettu soita ovikelloa.

Yhteydenotot

Halutessasi meihin yhteyden voit soittaa lasten munuaispoliklinikan numeroon 03 311 65808 maanantaisin ja keskiviikosta perjantaihin kello 8–14. Puhelu ohjautuu vastaajapalveluun, josta saat ilmoituksen takaisinsoittoajasta.

Äkillisestä ajan perumisesta voi soittaa numeroon 03 311 66319 arkisin kello 9–10.

Vastuuhenkilö

Erikoislääkäri Kira Enden