Lasten reumapoliklinikka

Lastenreumapoliklinikalla hoidetaan alle 16-vuotiaita lapsia ja nuoria, joilla on pitkittyneitä nivelvaivoja tai tulehduksellinen reumasairaus kuten lastenreuma tai sidekudossairaus. Lasten reumapoliklinikalle tullaan lääkärin lähetteellä. 

Poliklinikka toimii arkipäivisin. Ensikäynnille on hyvä varata aikaa vähintään kaksi tuntia. Perhe käy sairaanhoitajan ja lääkärin vastaanotolla sekä tarvittaessa tapaa muita erityistyöntekijöitä kuten fysioterapeutin. Lapsi tutkitaan alusvaatteisilleen riisuttuna. Useimmiten vastaanotolla lääkäri tutkii niveliä myös ultraäänilaitteella ja tarvittaessa ohjelmoidaan muita kuvantamistutkimuksia. Lapset käyvät tarvittaessa verikokeissa jo ennen vastaanotolle tuloa esimerkiksi omassa terveyskeskuksessa.  

Nukutusta vaativat toimenpiteet, kuten pienten lasten nivelpistokset, tehdään maanantaisin ja torstaisin. Lääkeinfuusioita annetaan lasten lasten päiväsairaalassa.

Tulo-ohjeet

  • Omalla autolla saapuessa kätevintä on saapua pysäköintihallin kautta. Hallista on hissiyhteys lasten ja nuorten sairaalaan. Pysäköintihallin osoite on Kuntokatu 2, Tampere. Hallin kautta onnistuu myös saatto- ja jättöliikenne.
  • Julkisilla kulkuneuvoilla tultaessa sisäänkäynti on Taysin uuden pääaulan kautta. Pääsisäänkäynnin osoite on Elämänaukio 2. Aukio on tarkoitettu vain kevyelle liikenteelle. Pääaula on avoinna kello 6–22. Oven ollessa suljettu soita ovikelloa.

Tiedustelut ja peruutukset

Voit olla yhteydessä lasten reumapoliklinikan sairaanhoitajaan soittamalla numeroon 03 311 65282, arkisin kello 8−14. Puhelu ohjautuu takaisinsoittopalveluun, josta saat ilmoituksen takaisinsoittoajasta.

Kiireettömissä asioissa voit lähettää myös tekstiviestin numeroon 045 7397 9004.

Ajanvarauksen peruutuksen voit jättää ääniviestillä tai tekstiviestillä vuorokauden ympäri. Ilmoita äkilliset ajan peruutukset numeroon 03 311 66319 arkisin kello 9−10

Vastuuhenkilöt

Erikoislääkäri Merja Malin
Erikoislääkäri Kati Markula-Patjas