Lasten reumapoliklinikka

Hoidamme alle 16-vuotiaita lastenreumaa, muita nivelvaivoja tai sidekudossairauksia sairastavia lapsia ja nuoria. Potilaat käyvät poliklinikalla sairaudesta riippuen muutaman kuukauden tai puolen vuoden välein.

Lastenreumapotilaan hoito vaatii moniammatillisen työryhmän. Lääkärin ja sairaanhoitajan lisäksi potilaat ja perheet tapaavat usein käynnillään fysioterapeutin sekä tarvittaessa myös toimintaterapeutin. Lastenreumapotilaat tapaavat ainakin kertaalleen psykologin, viimeistään ennen aikuispuolelle siirtymistä, ja teini-ikäiset potilaat saavat ammatinvalintaohjausta kuntoutusohjaajalta.

Poliklinikka toimii viitenä päivänä viikossa. Nukutusta vaativat toimenpiteet, kuten pienten lasten nivelpistokset, teemme maanantaisin. Reumalääkeinfuusioita annamme arkipäivisin lasten päiväsairaalassa.

Tulo-ohjeet

  • Omalla autolla saapuessa kätevintä on saapua pysäköintihallin kautta. Hallista on hissiyhteys lasten ja nuorten sairaalaan. Pysäköintihallin osoite on Kuntokatu 2, Tampere. Hallin kautta onnistuu myös saatto- ja jättöliikenne.
  • Julkisilla kulkuneuvoilla tultaessa sisäänkäynti on Taysin uuden pääaulan kautta. Pääsisäänkäynnin osoite on Elämänaukio 2. Aukio on tarkoitettu vain kevyelle liikenteelle. Pääaula on avoinna kello 6–22. Oven ollessa suljettu soita ovikelloa.

Tiedustelut ja peruutukset

Voit olla yhteydessä lasten reumapoliklinikan sairaanhoitajaan soittamalla numeroon 03 311 65282, arkisin kello 8−14. Puhelu ohjautuu takaisinsoittopalveluun, josta saat ilmoituksen takaisinsoittoajasta.

Kiireettömissä asioissa voit lähettää myös tekstiviestin numeroon 045 7397 9004.

Ajanvarauksen peruutuksen voit jättää ääniviestillä tai tekstiviestillä vuorokauden ympäri. Ilmoita äkilliset ajan peruutukset numeroon 03 311 66319 arkisin kello 9−10

Vastuuhenkilöt

Erikoislääkäri Merja Malin
Erikoislääkäri Kati Markula-Patjas