Lasten gastroenterologian poliklinikka

Lasten suolistopoliklinikka

Tutkimme ja hoidamme lapsia ja nuoria, joilla on ruuansulatuskanavan oireita tai jonkin ruoansulatuskanavan osan sairaus. Potilaat tulevat lähetteellä sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelta että muualta Suomesta. 

Oireena lapsella voi olla esimerkiksi jatkuva ripuli tai ummetus, mahakipu, oksentelu tai laihtuminen. Hoidamme IBD:ta eli tulehduksellisia suolistosairauksia, kuten haavaista koliittia ja Ccrohnin tautia, keliakiaa, maksasairauksia, imeytymisongelmia, refluksitautia tai muita jokapäiväistä toimintaa haittaavia toiminnallisia suolistosairauksia, kuten vaikeaa ummetusta.  

Tähystystutkimukset ovat huomattava osa poliklinikan toimintaa. Teemme mahalaukun tähystyksiä eli gastroskopioita ja paksusuolen tähystyksiä eli kolonoskopioita. Ohutsuolta voidaan kuvantaa kapselikameran avulla. 

Vastaanotamme potilaita poliklinikalla maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin. Toimenpiteitä teemme päivittäin, nukutuksen vaativia tähystystutkimuksia keskiviikkoisin ja perjantaisin. 

Tulo-ohjeet

  • Omalla autolla saapuessa kätevintä on saapua pysäköintihallin kautta. Hallista on hissiyhteys lasten ja nuorten sairaalaan. Pysäköintihallin osoite on Kuntokatu 2, Tampere. Hallin kautta onnistuu myös saatto- ja jättöliikenne.
  • Julkisilla kulkuneuvoilla tultaessa sisäänkäynti on Taysin uuden pääaulan kautta. Pääsisäänkäynnin osoite on Elämänaukio 2. Aukio on tarkoitettu vain kevyelle liikenteelle. Pääaula on avoinna kello 6–22. Oven ollessa suljettu soita ovikelloa.

Tiedustelut ja peruutukset

Voit olla yhteydessä lasten suolistopoliklinikan sairaanhoitajaan soittamalla numeroon 03 311 67629, arkisin kello 8−14. Puhelu ohjautuu takaisinsoittopalveluun, josta saat ilmoituksen takaisinsoittoajasta.

Kiireettömissä asioissa voit lähettää myös tekstiviestin numeroon 045 7397 9008.

Ajanvarauksen peruutuksen voit jättää ääniviestillä tai tekstiviestillä vuorokauden ympäri. Ilmoita äkilliset ajan peruutukset numeroon 03 311 66319 arkisin kello 9−10.

Vastuuhenkilöt

Apulaisylilääkäri Pauliina Hiltunen
Erikoislääkäri Saija Kantanen
Erikoislääkäri Aino Lehti