Lasten gastroenterologian poliklinikka

Lasten suolistopoliklinikka

Olemme muuttaneet Tays Keskussairaalan L-rakennukseen uuteen lasten ja nuorten sairaalaan, 3. kerrokseen.

Tutkimme ja hoidamme lapsia ja nuoria, joilla on ruuansulatuskanavan sairaus. Potilaat tulevat lähetteellä sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelta että ympäri Suomea.

Oireena lapsella voi olla esimerkiksi ripuli tai ummetus, mahakipu, oksentelu tai laihtuminen. Oireiden takaa löytyy muun muassa keliakiaa, refluksitautia, laktoosi-intoleranssia ja kroonisia tulehduksellisia suolistosairauksia, joita ovat haavainen koliitti ja Crohnin tauti.

Tähystystutkimukset ovat huomattava osa poliklinikan toimintaa. Teemme mahalaukun tähystyksiä eli gastroskopioita ja paksusuolen tähystyksiä eli kolonoskopioita. Ohutsuoli voidaan kuvantaa kapselikameran avulla.

Muita polikliinisesti tehtäviä tutkimuksia ovat muun muassa ruokatorven happamuusrekisteröinti, ruuansulatuskanavan toiminnalliset tutkimukset sekä röntgen-, magneetti- ja ultraäänitutkimukset.

Vastaanotamme potilaita poliklinikalla maanantaisin ja tiistaisin. Toimenpiteitä teemme päivittäin, nukutuksen vaativia keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Tulo-ohjeet

  • Omalla autolla saapuessa kätevintä on saapua pysäköintihallin kautta. Hallista on hissiyhteys lasten ja nuorten sairaalaan. Pysäköintihallin osoite on Kuntokatu 2, Tampere. Hallin kautta onnistuu myös saatto- ja jättöliikenne.
  • Julkisilla kulkuneuvoilla tultaessa sisäänkäynti on Taysin uuden pääaulan kautta. Pääsisäänkäynnin osoite on Elämänaukio 2. Aukio on tarkoitettu vain kevyelle liikenteelle. Pääaula on avoinna kello 6–22. Oven ollessa suljettu soita ovikelloa.

Tiedustelut ja peruutukset

Sairaanhoitajan puhelinnumero on 03 311 67629. Puhelu ohjautuu puhelinpalveluun, josta saat ilmoituksen takaisinsoittoajasta.

Ilmoita äkilliset ajan peruutukset numeroon 03 311 66319 arkisin kello 9–10.

Vastuuhenkilö

Erikoislääkäri Pauliina Hiltunen
Erikoislääkäri Saija Kantanen