Lasten kardiologian poliklinikka

Lasten sydänpoliklinikka

Tutkimme ja hoidamme lapsia, joilla epäillään tai on todettu rakenteellinen sydänvika tai muu sydänsairaus. Poliklinikalle tullaan lähetteellä avoterveydenhuollosta, erityisvastuualueelta tai Taysin muilta poliklinikoilta tai osastoilta. Ajanvaraustoiminnan ohessa on päivystyksellistä toimintaa muun muassa vastasyntyneiden sydänvikojen toteamiseksi.

Lääkärin tutkimuksen lisäksi poliklinikalla tehtäviä tutkimuksia ovat sydänfilmi eli EKG, neliraajaverenpaineet, sydämen ultraäänitutkimus sekä sydämen tahdistimen tarkistus.

Lasten sydänleikkaukset, katetroinnit ja muut toimenpiteet tehdään Hyksin lasten ja nuorten sairaalassa. Leikkausta edeltävät tutkimukset sekä leikkauksen jälkiseuranta tapahtuvat Taysissa lasten sydänpoliklinikalla.

Varatun ajan muuttaminen tai peruminen

Voit tiedustella kutsua koskevia sekä ajanvaraukseen liittyviä asioita sairaanhoitajalta numerosta 03 311 66170 maanantaista torstaihin kello 9–14 tai sähköpostitse: lastensydanpoliklinikka@pshp.fi. Puhelut ohjautuvat puhelinpalveluun, josta saat ilmoituksen takaisinsoittoajasta.

Soita äkilliset ajan perumiset numeroon 03 311 66319 arkisin kello 9–10.

Vastuuhenkilöt

Osastonylillääkäri Tuija Poutanen
Erikoislääkäri Anneli Eerola 
Erikoislääkäri Kaisa Ylänen