Lasten kardiologian poliklinikka

Lasten sydänpoliklinikka

Olemme muuttaneet Tays Keskussairaalan L-rakennukseen uuteen lasten ja nuorten sairaalaan, 1. kerrokseen.

Tutkimme ja hoidamme lapsia, joilla epäillään tai on todettu rakenteellinen sydänvika tai muu sydänsairaus. Poliklinikalle tullaan lähetteellä avoterveydenhuollosta, erityisvastuualueelta tai Taysin muilta poliklinikoilta tai osastoilta. Ajanvaraustoiminnan ohessa on päivystyksellistä toimintaa muun muassa vastasyntyneiden sydänvikojen toteamiseksi.

Lääkärin tutkimuksen lisäksi poliklinikalla tehtäviä tutkimuksia ovat sydänfilmi eli EKG, neliraajaverenpaineet, sydämen ultraäänitutkimus sekä sydämen tahdistimen tarkistus.

Lasten sydänleikkaukset, katetroinnit ja muut toimenpiteet tehdään Hyksin lasten ja nuorten sairaalassa. Leikkausta edeltävät tutkimukset sekä leikkauksen jälkiseuranta tapahtuvat Taysissa lasten sydänpoliklinikalla.

Tulo-ohjeet

  • Omalla autolla saapuessa kätevintä on saapua pysäköintihallin kautta. Hallista on hissiyhteys lasten ja nuorten sairaalaan. Pysäköintihallin osoite on Kuntokatu 2, Tampere. Hallin kautta onnistuu myös saatto- ja jättöliikenne.
  • Julkisilla kulkuneuvoilla tultaessa sisäänkäynti on Taysin uuden pääaulan kautta. Pääsisäänkäynnin osoite on Elämänaukio 2. Aukio on tarkoitettu vain kevyelle liikenteelle. Pääaula on avoinna kello 6–22. Oven ollessa suljettu soita ovikelloa.

Varatun ajan muuttaminen tai peruminen

Voit tiedustella kutsua koskevia sekä ajanvaraukseen liittyviä asioita sairaanhoitajalta numerosta 03 311 66170 maanantaista perjantaihin kello 8–14. Puhelut ohjautuvat puhelinpalveluun, josta saat ilmoituksen takaisinsoittoajasta.

Soita äkilliset ajan perumiset numeroon 03 311 66319 arkisin kello 9–10.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Tuija Poutanen
Erikoislääkäri Anneli Eerola 
Erikoislääkäri Kaisa Ylänen