Lasten kardiologian poliklinikka

Lasten sydänpoliklinikka

Tutkimme ja hoidamme lapsia, joilla epäillään tai on todettu rakenteellinen sydänvika tai muu sydänsairaus. Poliklinikalle tullaan lähetteellä avoterveydenhuollosta, erityisvastuualueelta tai Taysin muilta poliklinikoilta tai osastoilta. Ajanvaraustoiminnan ohessa on päivystyksellistä toimintaa muun muassa vastasyntyneiden sydänvikojen toteamiseksi. 

Lääkärin tutkimuksen lisäksi poliklinikalla tehtäviä tutkimuksia ovat sydänfilmi eli EKG, neliraajaverenpaineet, sydämen ultraäänitutkimus sekä sydämen tahdistimen tarkistus. 

Lasten sydänleikkaukset, katetroinnit ja muut toimenpiteet tehdään HUSin Uudessa lastensairaalassa. Leikkausta edeltävät tutkimukset sekä leikkauksen jälkiseuranta tapahtuvat Taysissa lasten sydänpoliklinikalla

Tulo-ohjeet

  • Omalla autolla saapuessa kätevintä on saapua pysäköintihallin kautta. Hallista on hissiyhteys lasten ja nuorten sairaalaan. Pysäköintihallin osoite on Kuntokatu 2, Tampere. Hallin kautta onnistuu myös saatto- ja jättöliikenne.
  • Julkisilla kulkuneuvoilla tultaessa sisäänkäynti on Taysin uuden pääaulan kautta. Pääsisäänkäynnin osoite on Elämänaukio 2. Aukio on tarkoitettu vain kevyelle liikenteelle. Pääaula on avoinna kello 6–22. Oven ollessa suljettu soita ovikelloa.

Varatun ajan muuttaminen tai peruminen

Voit olla yhteydessä lasten sydänpoliklinikan sairaanhoitajaan soittamalla numeroon 03 311 66170, arkisin kello 8−14. Puhelu ohjautuu takaisinsoittopalveluun, josta saat ilmoituksen takaisinsoittoajasta.

Kiireettömissä asioissa voit lähettää myös tekstiviestin numeroon 045 7396 5931.

Ajanvarauksen peruutuksen voit jättää ääniviestillä tai tekstiviestillä vuorokauden ympäri. Ilmoita äkilliset ajan peruutukset numeroon 03 311 66319 arkisin kello 9−10.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Tuija Poutanen
Erikoislääkäri Anneli Eerola 
Erikoislääkäri Kaisa Ylänen