Sosiaalipediatrian poliklinikka

Tutkimme ja hoidamme pääsääntöisesti 0–7-vuotiaita lapsipotilaita, joiden terveys, kasvu tai kehitys vaativat erityistä seurantaa kasvuympäristön haasteiden vuoksi. Tavoitteena on ennaltaehkäistä ja vähentää kasvuympäristön haitallisia vaikutuksia lapseen yhteistyössä perheen kanssa.

Sosiaalipediatrian poliklinikalla työskentelee moniammatillinen tiimi. Lastentautien erikoislääkäri ja sairaanhoitaja toimivat työparina. Vastaanotolla voi olla mukana myös fysioterapeutti ja sosiaalityöntekijä. Sosiaalityöntekijä osallistuu vastaanotolle pääosin ensikäynnillä.

Seurantaan tullaan lääkärin lähetteellä tai sosiaalityöntekijän ilmoituksella. Sosiaalityöntekijän ilmoitusta varten täytetään esitietolomake, joka tulee lähettää salattuna sähköpostilla. Poliklinikan sairaanhoitaja antaa puhelimitse toimintaohjeet lomakkeen täyttämisestä ja lähettämisestä.

Poliklinikalle voi tulla myös kiireelliseen sijoitukseen liittyvää lääkärintarkastusta varten. Sijoitukseen liittyvä lääkärintarkastus pyritään tekemään kahden viikon kuluessa. Poliklinikka toimii tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin.

Tulo-ohjeet

  • Omalla autolla saapuessa kätevintä on saapua pysäköintihallin kautta. Hallista on hissiyhteys lasten ja nuorten sairaalaan. Pysäköintihallin osoite on Kuntokatu 2, Tampere. Hallin kautta onnistuu myös saatto- ja jättöliikenne.
  • Julkisilla kulkuneuvoilla tultaessa sisäänkäynti on Taysin uuden pääaulan kautta. Pääsisäänkäynnin osoite on Elämänaukio 2. Aukio on tarkoitettu vain kevyelle liikenteelle. Pääaula on avoinna kello 6–22. Oven ollessa suljettu soita ovikelloa.

Tiedustelut ja peruutukset

Voit olla yhteydessä sosiaalipediatrian poliklinikan sairaanhoitajaan soittamalla numeroon 044 4728219 tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 8.30–14.

Ilmoita äkillisen ajan peruutukset numeroon 03 31166319 arkisin kello 9–10.

Vastuuhenkilöt

Erikoislääkäri Tiina Salonsaari

Erikoislääkäri Katja Melander