Vastasyntyneiden jälkitarkastuspoliklinikka

Vastasyntyneiden poliklinikka

Olemme muuttaneet L-rakennukseen uuteen lasten ja nuorten sairaalaan, 1. kerrokseen.

Jälkitarkastamme ja tutkimme lapsia, joilla on vastasyntyneenä ollut poikkeavuutta voinnissa. Suurin osa seurattavista potilaista on ennenaikaisesti syntyneitä, pitkäänkin sairaalahoidossa olleita lapsia. Seuranta jatkuu mahdollisuuksien mukaan vuoden ikään asti.

Kiinnitämme huomiota näiden lasten kaikkeen kehitykseen, erityisesti neurologiseen ja liikunnalliseen kehitykseen. Tämän takia fysioterapeutti on mukana poliklinikan toiminnassa, ja tarvittaessa käytämme ravitsemusterapeutin ja sosiaalihoitajan palveluita. Seurantaan kuuluvat myös aivojen ultraäänitutkimukset.

Osan potilaista ohjaamme poliklinikkakäyntien perusteella aktiiviseen kuntoutukseen lastenneurologian yksikköön. Jos lapsen kehitys taas on aivan normaalia, ohjaamme hänet tavanomaiseen neuvolaseurantaan.

Poliklinikka toimii tiistaisin, jolloin hoitaja on tavoitettavissa kello 8.00–14.30.

Tulo-ohjeet

  • Omalla autolla saapuessa kätevintä on saapua pysäköintihallin kautta. Hallista on hissiyhteys lasten ja nuorten sairaalaan. Pysäköintihallin osoite on Kuntokatu 2, Tampere. Hallin kautta onnistuu myös saatto- ja jättöliikenne.
  • Julkisilla kulkuneuvoilla tultaessa sisäänkäynti on Taysin uuden pääaulan kautta. Pääsisäänkäynnin osoite on Elämänaukio 2. Aukio on tarkoitettu vain kevyelle liikenteelle. Pääaula on avoinna kello 6–22. Oven ollessa suljettu soita ovikelloa.

Varatun ajan muuttaminen tai peruminen

Voit tiedustella kutsua koskevia sekä ajanvaraukseen liittyviä asioita sairaanhoitajalta numerosta 03 311 65699 tiistaisin kello 8.00–14.30.

Voit soittaa äkillisestä ajan perumisesta numeroon 03 311 66360 arkisin kello 9–10.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Outi Tammela