Lasten päivystysosasto

Hoidamme Taysin lasten päivystysosastolla alle 16-vuotiaita lapsia ja nuoria, jotka tarvitsevat osastohoitoa. Potilaat tulevat pääasiassa lasten päivystyspoliklinikalta ja alueen keskussairaaloista.

Yleisimpiä hoidon syitä ovat virusperäinen keuhkoputkentulehdus, astma, keuhkokuume, ripuli tai virtsatietulehdus. Lisäksi hoidamme monia muita, harvinaisiakin, infektioita.

Vakavissa, henkeä uhkaavissa infektioissa lasta hoidetaan aluksi lasten tehovalvontaosastolla. Keskimääräinen hoitoaika lasten infektio-osastolla on kaksi vuorokautta ja yleensä hoito jatkuu kotona. Teemme läheistä yhteistyötä lasten kotisairaalan kanssa.

Tulo-ohjeet

  • Omalla autolla saapuessa kätevintä on saapua pysäköintihallin kautta. Hallista on hissiyhteys lasten ja nuorten sairaalaan. Pysäköintihallin osoite on Kuntokatu 2, Tampere. Hallin kautta onnistuu myös saatto- ja jättöliikenne.
  • Julkisilla kulkuneuvoilla tultaessa sisäänkäynti on Taysin uuden pääaulan kautta. Pääsisäänkäynnin osoite on Elämänaukio 2. Aukio on tarkoitettu vain kevyelle liikenteelle. Pääaula on avoinna kello 6–22. Oven ollessa suljettu soita ovikelloa

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on kaksi kahden hengen huonetta ja 10 yhden hengen huonetta, eli 14 potilaspaikkaa. Huoneista kolme on ilmaeristettyjä. Potilashuoneissa on oma wc- ja suihkutila. Lapsille ei ole yhteistä leikkitilaa, koska tartuntariskien vuoksi kaikkien on oleskeltava omissa huoneissaan.

Vanhemmat voivat osallistua lapsensa hoitoon osastolla. Yksi vanhempi voi myös yöpyä lapsen luona seinältä alas käännettävällä laivasängyllä.

Osastolla on vanhempia varten keittonurkkaus, jossa on jääkaappi ja jossa voi keittää kahvia ja teetä sekä lämmittää ruokaa. Koska lapset sairastavat tarttuvia tauteja, vanhempien tulee noudattaa erityisen hyvää käsihygieniaa.

Lasten päivystysosasto on osa lasten päivystysyksikköä, ja henkilökuntamme on yhteinen lasten päivystyspoliklinikan kanssa. Aamu- ja iltavuoroissa työskentelee 5–7, öisin 3–4 hoitajaa.

Vierailut

Sisarusten vierailuja harkitaan tapauskohtaisesti, jotta infektioiden leviäminen vältetään. Lapsella saa olla kerrallaan kaksi vierailijaa.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Apulaisylilääkäri Merja Helminen
Osastonhoitaja Eeva Kääriä