Lasten sisätautiosasto

Tutkimme ja hoidamme ajanvarauksen tai päivystyksen kautta tulevia 0–16 -vuotiaita lapsia ja nuoria.

Vastaamme muun muassa sydän-, munuais- ja maksasairauksien, suolistosairauksien, endokrinologisten sairauksien, syömishäiriöiden ja aineenvaihduntasairauksien hoidosta. Hoidamme yhteistyössä lasten neurologisen yksikön kanssa neurologista kuntoutusta tarvitsevia lapsia.

Hoidon eteneminen

Hoidamme tarkkailuosastolla vuosittain 1 200 potilasta. Hoitoaika vaihtelee muutamasta päivästä useisiin kuukausiin lapsen sairaudesta riippuen.

Tarkkailuosastolta potilaat pääosin kotiutuvat, ja tarvittaessa jatkohoito on oman keskussairaalan poliklinikalla tai avohoidossa.

Tulo-ohjeet

  • Omalla autolla saapuessa kätevintä on saapua pysäköintihallin kautta. Hallista on hissiyhteys lasten ja nuorten sairaalaan. Pysäköintihallin osoite on Kuntokatu 2, Tampere. Hallin kautta onnistuu myös saatto- ja jättöliikenne.
  • Julkisilla kulkuneuvoilla tultaessa sisäänkäynti on Taysin uuden pääaulan kautta. Pääsisäänkäynnin osoite on Elämänaukio 2. Aukio on tarkoitettu vain kevyelle liikenteelle. Pääaula on avoinna kello 6–22. Oven ollessa suljettu soita ovikelloa

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on kuusi yhden hengen ja kolme kahden hengen huonetta. Huoneissa on oma wc sekä suihku. Potilaspaikkoja on yhteensä 12.

Osastolla on lapsille pieni leikkinurkkaus. Vanhemmille on lepohuone osaston yhteydessä.

Lasten sisätautiosastolla ja lasten tehovalvonnalla on yhteinen henkilökunta. He toimivat joustavasti siten, että sama omahoitaja voi hoitaa lasta, jos osastohoito jatkuu tehovalvonnan jälkeen vuodeosastolla.

Vierailut

Perheenjäsenet saavat vierailla osastolla vapaasti muut potilaat huomioiden. Infektioaikana joudumme joskus rajoittamaan vierailijoiden määrää niin, että vain vanhemmat voivat vierailla lapsen luona.

Yleensä vanhempien yöpyminen lapsen huoneessa onnistuu. Huoneissa on vanhempien yöpymistä varten seinältä alaslaskettavat sängyt.

Osastolla on tietosuojan ja yksityisyyden parantamiseksi käytäntö, että lääkärinkierrolla paikalla ovat vain yhden lapsen vanhemmat kerrallaan. Jos potilashuoneessa on useampi lapsi, muiden potilaiden vanhemmat voivat käyttää radiokuulokkeita tai odottaa hetken potilashuoneen ulkopuolella.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Apulaisylilääkäri Vesa Eskola
Osastonhoitaja Satu Mäkelä

Lasten sisätautiosaston esittelyvideo