Lasten tehovalvontaosasto

Hoidamme 0–16 -vuotiaita lapsia ja nuoria. Suurin osa potilaista tulee päivystyksenä, mutta potilas saattaa tarvita tehovalvontaa myös suunnitellusti esimerkiksi leikkauksen jälkeen.

Vastaamme muun muassa neurokirurgisten ja akuuttien neurologisten sairauksien, intoksikaatioiden, hengitysvaikeuksien ja vakavien infektioiden hoidosta.

Hoidon eteneminen

Hoidamme tehostetussa valvonnassa 500 potilasta vuodessa, ja hoitoaika vaihtelee päivistä viikkoihin. Meiltä potilaat siirtyvät jatkohoitoon keskussairaaloihin tai Taysin lastenosastoille.

Tulo-ohjeet

  • Omalla autolla saapuessa kätevintä on saapua pysäköintihallin kautta. Hallista on hissiyhteys lasten ja nuorten sairaalaan. Pysäköintihallin osoite on Kuntokatu 2, Tampere. Hallin kautta onnistuu myös saatto- ja jättöliikenne.
  • Julkisilla kulkuneuvoilla tultaessa sisäänkäynti on Taysin uuden pääaulan kautta. Pääsisäänkäynnin osoite on Elämänaukio 2. Aukio on tarkoitettu vain kevyelle liikenteelle. Pääaula on avoinna kello 6–22. Oven ollessa suljettu soita ovikelloa

Tilat ja henkilökunta

Lasten tehovalvontaosastolla on neljä potilaspaikkaa. Valvonnassa potilaiden vointia tarkkaillaan jatkuvasti, ja tilassa on koko ajan hoitajia.

Lasten sisätautiosastolla ja tehovalvontaosastolla on yhteinen henkilökunta. He toimivat joustavasti siten, että sama omahoitaja voi hoitaa lasta, jos osastohoito jatkuu tehovalvonnan jälkeen vuodeosastolla.

Tehovalvontaosaston läheisyydessä on vanhemmille tarkoitettu lepohuone, jossa on mahdollisuus myös yöpyä.

Vierailut

Perheenjäsenet saavat vierailla osastolla vapaasti muut potilaat huomioiden. Tehovalvonnassa olevan lapsen luona voi vierailla kerrallaan vain kaksi henkilöä. Infektioaikana joudumme joskus rajoittamaan vierailijoiden määrää niin, että vain vanhemmat voivat vierailla lapsen luona.

Osastolla on tietosuojan ja yksityisyyden parantamiseksi käytäntö, että lääkärinkierrolla paikalla ovat vain yhden lapsen vanhemmat kerrallaan. Muiden potilaiden vanhemmat voivat käyttää radiokuulokkeita tai odottaa hetken potilashuoneen ulkopuolella.

Vastuuhenkilöt

Apulaisylilääkäri Vesa Eskola
Erikoistuva lääkäri Maija Katila
Osastonhoitaja Satu Mäkelä

Lasten tehovalvontaosaston esittelyvideo