Lastenkirurgian poliklinikka

Yksikkömme muuttaa L-rakennukseen uuteen Lasten- ja nuorten sairaalaan, 2. kerrokseen, 26.9.2019.

Lastenkirurgian poliklinikka on arkisin toimiva ajanvarauspoliklinikka. Kutsumme vastaanottokäynnille muun muassa leikkausharkintaa varten Taysiin lähetetyt lapset ja nuoret. Usein myös toimenpiteen jälkiseuranta tapahtuu lastenkirurgian poliklinikalla.

Huom! Yksikkömme muuttaa uuteen lasten ja nuorten sairaalaan eli L-rakennukseen 26.9.2019. Muuttopäivästä lähtien vastaanottomme on lasten ja nuorten sairaalan 2. kerroksessa.

Osaa potilaista seuraamme vastasyntyneestä täysi-ikäisyyteen asti. Osa käy vain kerran poliklinikalla ja jatkohoito tapahtuu esimerkiksi terveyskeskuksessa. Hoidon sisältö vaihteleekin potilaan ongelman mukaan. Käyntejä poliklinikalla on vuosittain lähes 5 000.

Toimimme neljällä osa-alueella:

  • lasten ortopedia eli tuki- ja liikuntaelinkirurgia
  • lasten urologia
  • lasten gastrokirurgia eli vatsaelinkirurgia
  • yleislastenkirurgia

Jos päädymme kirurgiseen toimenpiteeseen, teemme sen joko lasten ja nuorten kirurgian osaston kautta pehmytkirurgian leikkausosastolla tai päiväkirurgiana lyhki-osastolla. Vastasyntyneitä hoidamme myös vastasyntyneiden teho-osastolla.

Ilmoittautuminen ja tiedustelut

Vastaanotolle ilmoittaudutaan lastenkirurgian poliklinikan ilmoittautumisautomaatilla.

Jos varattu aika täytyy muuttaa tai perua, voit soittaa poliklinikan sairaanhoitajille tai sihteerille maanantaista perjantaihin. Poliklinikallamme on käytössä takaisinsoittopalvelu eli järjestelmä varaa automaattisesti ajan, jolloin sairaanhoitaja tai sihteeri soittaa sinulle takaisin. Saat ilmoituksen takaisinsoiton ajankohdasta ääniviestillä.

Sihteerimme vastaa lähetteisiin liittyviin kysymyksiin.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Tuija Lahdes-Vasama
Osastonhoitaja Helena Rautakorpi