Lastenkirurgian poliklinikka

Lastenkirurgian poliklinikka on ajanvarauspoliklinikka, joka on avoinna arkisin kello 8–15. Kutsumme vastaanottokäynnille muun muassa leikkausharkintaa varten Taysiin lähetetyt lapset ja nuoret. Usein myös toimenpiteen jälkiseuranta tapahtuu lastenkirurgian poliklinikalla.

Lastenkirurgian poliklinikalla toimimme neljällä osa-alueella:

  • lasten ortopedia eli tuki- ja liikuntaelinkirurgia
  • lasten urologia
  • lasten gastrokirurgia eli vatsaelinkirurgia ja
  • yleislastenkirurgia.

Hoidon sisältö vaihtelee potilaan ongelman mukaan. Osa potilaista käy vain kerran poliklinikalla, ja jatkohoito tapahtuu esimerkiksi terveyskeskuksessa. Osaa potilaista seuraamme vastasyntyneestä täysi-ikäisyyteen asti. Käyntejä poliklinikalla on vuosittain lähes 5 000.

Jos päädymme kirurgiseen toimenpiteeseen, teemme sen joko lastenkirurgian osaston kautta pehmytkirurgian leikkausosastolla tai päiväkirurgiana . Vastasyntyneitä hoidamme myös vastasyntyneiden teho-osastolla.

Ilmoittautuminen ja tiedustelut

Vastaanotolle ilmoittaudutaan lastenkirurgian poliklinikan ilmoittautumisautomaatilla.

Jos varattu aika täytyy muuttaa tai perua, voit soittaa poliklinikan sairaanhoitajille maanantaista perjantaihin. Poliklinikallamme on käytössä takaisinsoittopalvelu eli järjestelmä varaa automaattisesti ajan, jolloin sairaanhoitaja tai sihteeri soittaa sinulle takaisin. Saat ilmoituksen takaisinsoiton ajankohdasta ääniviestillä.

Sihteerimme vastaa lähetteisiin liittyviin kysymyksiin.

Yhteydenotot

Takaisinsoittonumero 03 311 65826, voit jättää soittopyynnön koska tahansa, automaatti kertoo takaisinsoittoajan.

Tekstiviestinumero 045 73979002, kirjoita yhteen viestiin nimesi, syntymäpäiväsi ja asiasi lyhyesti (esim. Matti Meikäläinen 1.7.1971. Ajanvarauksen vaihto.) Otamme sinuun yhteyttä seuraavana arkipäivänä.

Kun asiakas on lähettänyt SMS-viestin, hän saa paluuviestin, jossa sanotaan ”Kiitos viestistäsi. Otamme sinuun yhteyttä seuraavana arkipäivänä”

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Anne Salonen
Osastonhoitaja Helena Rautakorpi

Lastenkirurgian yksikön esittelyvideo