Potilaan hoitopolku lastenkirurgian poliklinikalla

Hoitopolun alkuLähete

Lääkäri tekee lähetteen Taysin lastenkirurgian yksikköön. Lähetteen perusteella lastenkirurgi arvioi hoidon tarpeen ja kiireellisyyden. Sinulle tulee kirjeitse jonokirje, josta ilmenee tavoiteaika poliklinikalle tulosta. Voit saada myös suoraan ajan poliklinikkakäynnille.

Kutsu

Osa asiakkaista käy tutkimuksissa jo ennen varsinaista poliklinikkakäyntiä. Sihteeri varaa mahdolliset tarvittavat tutkimukset. Saat kutsun kirjeitse mahdollisiin tutkimuksiin ja lääkärin vastaanotolle hoidon tarpeen arviointia varten.

Saapuminen sairaalaan

Lastenkirurgian poliklinikka sijaitsee Tays Keskussairaalan L-rakennuksessa, 2. kerros.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu Ilmoittautumisautomaattiin (lapsen) Kela-kortilla tai kutsukirjeessä olevalla viivakoodilla. Ole hyvä ja tarkista, ovatko tiedot oikein. Jos tiedoissa on muutettavaa, ilmoita niistä palvelutiskillä olevalle sihteerille. Ilmoittautumisautomaatti sijaitsee yksikköön tullessa leikkitilan vieressä. Ilmoittautumisen jälkeen mene odotusaula 11:een odottamaan lääkärin vastaanotolle pääsyä.

Sinut kutsutaan vuoronumerolla lääkärin vastaanotolle. Jos sinulle on suunniteltu tutkimuksia ennen lääkärin vastaanottoa, niistä on tieto kutsukirjeessä.

Lääkärin vastaanotto

Lääkäri arvioi hoidon tarpeen ja tekee hoitosuunnitelman.

Tutkimukset tai toimenpide

Hoitosuunnitelmasta riippuen lääkäri määrää tarvittavat lisätutkimukset ja/tai tehdään päätös myöhemmin toteutettavasta toimenpiteestä.

Käynti sairaanhoitajan luona

Lääkärin vastaanoton jälkeen lääkäri ohjaa sinut tarvittaessa sairaanhoitajan luokse hoidon suunnittelua ja koordinointia varten.

Käynti sihteerin luona

Tarvittavat käyntitodistukset saat sihteeriltä. Sihteeri tarkistaa myös ns. suostumustiedot ja yhteystiedot. Sihteerin löydät palvelutiskiltä.

pp_koti_loppu.gifKotiin